Ministru din Ucraina, ridicat de trupele speciale în timp ce-și plimba câinele. Acuzațiile de corupție lovesc în Iulia Timoșenko

iulia timosenko kiev premier
iulia timosenko kiev premier

Iuri Luţenko, fostul ministru ucrainean de Interne al Guvernului Iulia Timoşenko, anchetată la rândul ei pentru abuz de putere, a fost arestat duminică de reprezentanţii trupelor de elită ale serviciilor speciale, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt.

"Iuri Luţenko a fost arestat la 12.50 (12.50 ora Românie) în faţa clădirii sale de 11 bărbaţi care l-au îmbarcat într-un microbuz, în timp ce îşi plimba câinele împreună cu fiul lui", a declarat Inna Kissil.

Potrivit ei, printre cei 11 bărbaţi s-ar fi aflat şi un reprezentant al Parchetului şi membri ai unităţii Alfa a serviciilor speciale (SBU).

În opinia lui Kissil, Luţenko nu se aştepta să fie arestat, el fiind consemnat la domiciliu la Kiev, de la deschiderea anchetei împotriva lui, la 2 noiembrie.

"Nu înţeleg de ce a fost arestat de SBU. Unitatea Alfa trebuie să captureze terorişti, nu să participe la afaceri comune ca aceasta", a declarat Kissil.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Iuri Boicenko, a confirmat "arestarea" fostului ministru, adăugând că Parchetul nu face niciun comentariu până luni.

SBU nu a putut fi contactat duminică.

Iuri Luţenko, ministru de Interne din februarie 2005 până în decembrie 2006, apoi din decembrie 2007 până în ianuarie 2010, este acuzat că a "încălcat procedura legală angajându-l pe şoferul său", ceea ce a costat statul "peste 40.000 de hrivne" (peste 3.600 de euro).

Potrivit lui Luţenko, Parchetul îl acuză de "complot în vederea unor activităţi infracţionale" cu şoferul său, care primea un supliment la pensie, cu o valoare totală de "aproximativ 40.000 de hrivne".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel