Ministrul Afacerilor Externe al României, plecat la Davos, ”pe burtă și pe coate”. Bogdan Chirieac: Nu știm ce se întâmplă, nu știm ce se face, nu știm nimic

Sursa Foto: Facebook Luminita Odobescu
Sursa Foto: Facebook Luminita Odobescu

Analistul Bogdan Chirieac a abordat tema Ministrului Afacerilor Externe al României la Davos, dar și chestiunea impozitării bogaților.

 

Zilele acestea a avut loc cel mai important forum economic, în Elveția, la Davos. Toți bogații planetei, dar și mulți oameni politici, lideri și alte figuri importante sunt prezenți la această întâlnire. România are și ea un reprezentant, doar că nu a fost anunțat acest lucru, neexistând vreo declarație publică sau înștiințare. 

Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, este prezent la Davos. Informația a ajuns la opinia publică din țară abia după ce ministrul a postat o imagine pe Facebook, alături de textul: “La Davos, cu multă zăpadă.” 

Sursa Foto: Facebook Luminita Odobescu

În cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN, analistul Bogdan Chirieac a abordat această temă, cât și chestiunea impozitării bogaților.

"Nu știm ce se întâmplă, nu știm ce se face, nu știm nimic

"A fost un comunicat al Ministerului de Externe, 'palid' însă. Nu știm nimic din ce se întâmplă acolo. Ceea ce dovedește că după modelul 'Bogdan Aurescu', doamna Odobescu este poate un bun diplomat și un foarte rău Ministru de Externe. Asta e situația. În mod normal, când Ministrul de Externe al României participă la un forum precum cel de la Davos face o conferință de presă. De altfel, știți vreo conferință de presă a doamnei Odobescu? Eu nu știu. O conferință în care spune o viziune a României vis a vis de economia de mâine sau de poimaine. Chiar dacă nu iei cuvântul acolo, că mă rog, nu ia oricine cuvântul, spui ce ai de zis pe acolo. Ministrul de Externe e o poziție foarte importantă în orice stat și este urmărit, e cunoscut, e tradus în toate limbile. România nu mai e orice țară acum. E o țară importantă, a doua după Polonia. În câțiva ani poate prima, din punctul de vedere al PIB-ului pe cap de locuitor. Deci, doamna Odobescu trebuia să-și facă cunoscută poziția. Nu a fost să fie. E același tip de diplomație pe care l-a imprimat domnul președinte Klaus Iohannis, adică 'pe burtă și pe coate'. Nu știm ce se întâmplă, nu știm ce se face, nu știm nimic", a afirmat Bogdan Chirieac.

Se pare că și unul din consilierii președintelui Iohannis este acolo, iar Ministrul de Externe ar fi purtat discuții legate și de subiectul Schengen cu ceilalți lideri, conform Antenei 3 CNN. Multe alte teme au fost abordate, mai ales din punct de vedere economic. Se discută de faptul că bogații își doresc să fie impozitați. De asemenea, președinta Băncii Centrale Europene vorbește despre dobânzi, rate, dar și despre economiști în general, denumind această categorie "o clică tribală".

”Doamnă, chestiunea cu impozitarea bogaților e o poveste”

"Doamnă, chestiunea cu impozitarea bogaților e o poveste. Doamna aceea din Austria care împarte 25 de milioane săracilor, averea moștenită fiind de 4 miliarde de euro, sigur că nu o să umple cu o picătură un ocean. Nu se impozitează marile averi, să știți. Nicăieri în lume. (...) Sunt o mulțime de modalități avocățești, fiscale, de evitare a impozitului. Te impozitează deoarece capitalul capitalistului este sfânt. Fără capital, nu produci dezvoltare economică, și atunci lumea are mare grijă de capital, să știți. Noul Guvern a hotărât să distrugă ce a mai rămas din capitalul românesc, dar e și asta o politică. Să vedem dacă o să aibă rezultat. (...) Poate dânșii sunt mai vizionari decât cei de la Davos, eu știu", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel