Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, anunț pentru fermierii care amenință Capitala și drumurile României

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a transmis un mesaj pentru fermierii furioși care amenință Capitala cu blocaj total în decursul zilelor următoare.

Update 2: Protest al transportatorilor de mărfuri cu peste 50 de camioane pe Şoseaua de Centură din Brăila.


Peste 50 de transportatori de mărfuri din Brăila protestează marţi, mergând în marş cu camioanele pe Şoseaua de Centură a municipiului, acţiunea lor fiind îndreptată în principal împotriva scumpirii scumpirii poliţelor RCA şi creşterii impozitelor şi taxelor. 'Organizăm protest (nu grevă) împotriva taxelor mari: RCA, impozite, taxe pe apă, aer, gunoi la transportatori şi multe altele! Îi aşteptăm alături de noi şi pe agricultori, taximetrişti, inclusiv maşini particulare', este mesajul lansat în mediul online de unul dintre protestatari, Paul Naşcu, posesor de camion.

Zecile de camioane s-au încolonat la sensul giratoriu de la intersecţia cu Şoseaua Focşani, de unde au plecat în jurul orei 11,00, rulând cu viteză redusă către Şoseaua de Centură a municipiului Brăila şi fiind însoţite de trei echipaje de poliţie. Coloana de camioane va merge până la sensul giratoriu din dreptul Mall Vărsătura şi se va întoarce pe acelaşi traseu până la sensul giratoriu de la Şoseaua Focşani, pe timpul protestului traficul auto pe această rută desfăşurându-se cu dificultate.

Update 1: Trafic îngreunat pe Centura Capitalei din cauza protestelor transportatorilor.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe autostrada A 1 Bucureşti - Piteşti, de la kilometrul 13+500 de metri până la intrarea în DN Centura Bucureşti, traficul autovehiculelor este blocat miercuri de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri care protestează, circulând cu viteză minimă. De asemenea, s-a format coloană de autovehicule şi pe Centura Capitalei, între localităţile ilfovene Chiajna şi Bragadiru.

Situaţii similare sunt prezente şi în alte zone ale ţării pe centurile marilor municipii, circulaţia rutieră desfăşurându-se îngreunat, cu viteză foarte redusă, pe alocuri blocându-se.

Știrea inițială...

Inspirați de curentul din Franța, dar mai ales din Germania, fermierii români anunță și ei proteste masive în toată țara, ba chiar amenință cu blocarea Capitalei în decursul acestor zile. Tractoare, utilaje agricole, camioane și multe altele din domeniul agricol sunt anunțate pe multe conturi de platforme de socializare, astfel că autoritățile s-au mobilizat și ele pentru evenimentul care se anunță.

Astfel, ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, după ce a avut o intervenție televizată, vine și pe platformele de socializare cu un anunț important legat de evenimentul anunțat.

Acesta spune că nu există o voce unitară care să vorbească pentru doleanțele fermierilor, astfel că nu știe exact „de unde să apuce” datele problemelor. Totodată, îi asigură pe fermieri că există fondurile necesare subvențiilor anuale, dar și că mereu este deschisă ușa ministerului.

„Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri,

până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere. Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare.

Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an. Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.

Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp! Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă. Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.

Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic. Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.

Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani. Ca întotdeauna, ușa ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini! Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”, a fost mesajul ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel