Ministrul Alexandru Rafila, vizită în Spania, pentru ”impulsionarea industriei farmaceutice românești”

Foto: Ministerul Sănătății
Foto: Ministerul Sănătății

Citește în articol ce a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat cu privire la vizita din Spania.

Ministerul Sănătății a emis un comunicat în care transmite că ministrul Alexandru Rafila vizitează Spania împreună cu o delegație pentru ”impulsionarea industriei farmaceutice românești”. În delegație se află experți din Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei. O întâlnire cu ministrul Sănătății din Spania, Monica Garcia, a avut loc, unde au fost abordate subiecte ”legate de transformarea și îmbunătățirea asistenței medicale primare și de colaborarea în domeniul farmaceutic”. De asemenea, au avut loc discuții cu Agenția Spaniolă pentru Medicamente și Produse Sanitare.

Foto: Ministerul Sănătății

„O  delegație condusă de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila vizitează Spania, pentru impulsionarea industriei farmaceutice românești!

Delegația română, condusă de prof. univ. dr. Alexandru Rafila, care cuprinde experți din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, se află în vizită de lucru în Spania. În cursul zilei a avut loc întâlnirea cu doamna Monica Garcia, ministrul Sănătății din Spania, care a abordat subiecte din Memorandumul de înțelegere dintre cele două țări încheiat în urmă cu 2 ani, mai ales cele legate de transformarea și îmbunătățirea asistenței medicale primare și de colaborarea în domeniul farmaceutic. Accesul la medicamente, problematica medicamentelor critice și implicarea farmaciilor comunitare în activitățile de educație și de prevenție s-au aflat pe agenda discuțiilor.

 

Foto: Ministerul Sănătății

Asigurarea pieței cu medicamente

După-amiază, discuțiile au continuat cu conducerea Agenției Spaniole pentru Medicamente și Produse Sanitare pe teme tehnice, legate de asigurarea pieței interne din țările UE cu medicamente și evitarea crizelor în aprovizionare. Experiența spaniolă în realizarea criteriilor și listelor pentru medicamentele strategice și critice, a sistemului de prețuri și de rambursare vor fi deosebit de utile în adaptarea viitoare a legislației românești din domeniu.

 

Foto: Ministerul Sănătății

Mulțumim Ambasadei României de la Madrid și doamnei Raluca Mihăilă, pentru sprijin și implicare! 

Mâine va avea loc o întâlnire cu reprezentanții ProFarma, o organizație spaniolă importantă, care a determinat schimbări majore în politicile publice de încurajare și de dezvoltare a industriei farmaceutice și a cercetării din domeniu”, a transmis Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel