Ministrul Angel Tîlvăr alături de tinerii cercetași la Predeal

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți, 2 iulie, la ceremonia de închidere a celei de-a XVI-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetaşi” care a avut loc, între 26 iunie și 2 iulie, la Predeal, potrivit MApN.

Printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, ministrul a descris experiența pe care a trăit-o alături de cei mici. Ediția din acest an, spune el, a fost una specială.

"La Predeal, alături de copiii care au participat la tabăra de vară pentru cercetaşi, organizată de Ministerul Apărării Naționale.

Sunt sigur că a fost o experiență unică pentru copiii care, în cele șapte zile petrecute în tabară, au ridicat diferite tipuri de corturi, și-au demonstrat calitățile de supraviețuitori în pădure și au aplicat tehnicile de acordare a primului ajutor.

Ediția din acest an a fost una specială, fiind dedicată în principal copiilor proveniți din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învăţătură, dar și copiilor militarilor căzuți sau răniți în teatrele de operații ori în misiuni interne." a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul a reunit copii din medii defavorizate și ai militarilor căzuți, selectați pe baza rezultatelor foarte bune la învățătură. La ceremonia de închidere a taberei a participat și ministra Familiei, Tineretului și egalității de șanse, Natalia-Elena Intotero. Ambele oficialități au felicitat organizatorii și participanții pentru reușita evenimentului și au subliniat importanța promovării valorilor militare și a educației civice în rândul tinerilor.

Ministrul Tîlvăr a declarat: "Suntem bucuroși că am putut oferi acestor copii o experiență unică, care le va îmbogăți cu siguranță cunoștințele și le va forma caracterul. Tabăra de vară pentru cercetași este o dovadă a implicării MApN în educația tinerilor și a sprijinului acordat familiilor militarilor."

La rândul său, ministrul Intotero a precizat: "Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse susține cu tărie programele care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor. Tabăra de vară pentru cercetași este un exemplu de bune practici în acest sens, oferind o șansă egală de participare la o experiență educativă de calitate tuturor copiilor, indiferent de mediul familial din care provin."

Micii cercetași au demonstrat oaspeților abilitățile practice dobândite în cele șapte zile de tabără, prezentând un scurt exercițiu. La final, au primit diplome de participare din partea organizatorilor. Tabăra de vară pentru cercetași este un program anual organizat de MApN, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Evenimentul are ca scop promovarea valorilor militare și a educației civice în rândul tinerilor, precum și dezvoltarea spiritului de echipă și a abilităților practice ale acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel