Angel Tîlvăr a participat la deschiderea lucrărilor convocării anuale a ataşaţilor români ai Apărării.
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a participat, luni, la deschiderea lucrărilor convocării anuale a ataşaţilor români ai Apărării, care se desfăşoară la sediul MApN, până vineri.
Pe timpul convocării au fost abordate priorităţile relaţiilor ministerului român cu structurile militare din ţările aliate şi partenere pentru perioada 2023-2024, în special în ceea ce priveşte asigurarea implementării prevederilor Conceptului Strategic NATO privind Rusia, materializarea recunoaşterii Mării Negre ca zonă de importanţă strategică, precum şi consolidarea rezilienţei naţionale şi continuarea racordării la eforturile în domeniu la nivelul Alianţei, arată un comunicat al MApN.
Ministrul Apărării a subliniat rolul important al ataşaţilor militari la promovarea în plan extern a obiectivelor României în plan militar.
'Munca şi efortul dumneavoastră contribuie, acum, mai mult ca niciodată, la promovarea obiectivelor naţionale în domeniul apărării şi a obiectivelor militare ale României. Spun acum, mai mult ca niciodată pentru că, din păcate, un război de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei se desfăşoară la graniţele noastre.
Noua decadă a început cum nu se putea mai rău, mai întâi cu pandemia de Covid-19 iar, acum, cu un conflict militar. Însă, în faţa tuturor acestor provocări pe care, trebuie să recunoaştem, le-am crezut imposibil de a se repeta, există o soluţie ce a fost pusă în practică din prima zi - acea soluţie se referă la cooperare şi unitate', a transmis ministrul Tîlvăr în mesajul său.
Angel Tîlvăr a susținut primul discurs în calitate de ministru al Apărării Naționale la Conferința anuală „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară” a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC):
„Mă bucur nespus să fiu alături de dumneavoastră în calitate de ministru al Apărării și să aniversăm împreună cel mai mare spital al Ministerului Apărării Naționale, o instituție fanion a sistemului medical românesc, cu rezultate spectaculoase în cercetare și cu performanțe notabile în domeniul medical. Vorbim de o unitate regională de urgență care deservește zeci de mii de pacienți atât pentru personalul Ministerului, veterani de război, cât și pentru români, asigurând zilnic asistență medicală performantă și expertiza celor mai buni medici.
Pandemia Covid-19 a adus Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” în poziția de a organiza și operaționaliza spitalul militar de campanie de nivel 2 Covid-19. Provocările au fost majore în asigurarea unui răspuns rapid, adecvat și eficient în analizarea, combaterea riscurilor epidemice și a consecințelor acestora. Atunci, dar și acum, acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților diagnosticați cu Covid-19 pozitiv a reprezentat o provocare pentru întregul sistem medical. Vă sunt extrem de recunoscător pentru efortul depus și pentru faptul că ați dovedit profesionalism și dedicare în salvarea vieților semenilor noștri.
V-am ascultat astăzi și mi-am dat seama că pentru dumneavoastră, medici, infirmiere, asistenți, personal tehnic, noțiunea de acasă este diferită de ceea ce înțelegem noi, ceilalți. De la începutul anului 2020, acasă, pentru dumneavoastră, înseamnă spital și pacienți. Ajungeți acasă alături de cei dragi dumneavoastră doar după ce vă îndepliniți datoria exemplar, uneori până la epuizare fizică și psihică. Având una astfel de exemplu în față, nu am cum să nu fiu un partener în toate proiectele pe care le aveți în vedere.
Statisticile ne arată că în anul 2022, până în luna septembrie, au fost asistați 78.308 pacienți, din care 2.177 Covid-19 și 76.131 non-Covid. Cifre impresionante, dar care spun o realitate. Volum imens de diagnosticare, tratament medical, accent la terapie intensivă și medicină de urgență“, a spus Angel Tîlvăr (citește continuarea și vezi imaginile AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu