Ministrul Apărării din China, Li Shangfu, vizitează Rusia și Belarus în semn de sprijin

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, vizitează Rusia și Belarus pentru reafirmarea sprijinului, în timp ce Occidentul încearcă să-i izoleze pe cei doi aliați.

Li a plecat luni într-o călătorie de șase zile, în timpul căreia va ține un discurs la Conferința de la Moscova pentru Securitate Internațională și va întâlni lideri ai apărării din Rusia și alte națiuni, a declarat Ministerul Apărării al Chinei pe contul său de socializare, citând purtătorul de cuvânt, colonelul Wu Qian.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov urmează să vorbească în cadrul conferinței pe tema „încercările țărilor de a căuta căi de dezvoltare în afara mecanismelor occidentale, inclusiv consolidarea asociațiilor multilaterale de tip nou”, a informat agenția de presă rusă TASS.

Reprezentanții din aproximativ 100 de țări și opt organizații internaționale au fost invitați să participe, se arată în comunicat.

Aceștia vor „discuta diverse aspecte ale securității în condițiile instaurării unei ordini mondiale multipolare, modalități de restabilire a cooperării internaționale constructive în contextul revendicărilor agresive ale elitelor euro-atlantice pentru dominarea lumii”, a spus TASS, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

„Cele două părți au avut schimburi de opinii la nivel înalt pe teme extinse, inclusiv cooperarea bilaterală și probleme de interes comun”, a declarat Wang reporterilor.

„Cele două țări vor continua să promoveze parteneriatul strategic de cooperare China-Rusia în noua eră”, a spus el.

Aceasta a fost o referire aparentă la o declarație comună emisă de președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez Xi Jinping la Beijing anul trecut, chiar înainte de invazia Rusiei din februarie, în care au declarat o „prietenie fără limite”.

Între timp, Xi a vizitat Moscova în martie, trimițând un mesaj liderilor occidentali că eforturile lor de a izola Moscova din cauza luptei din Ucraina nu au eșuat.

Ordinea mondială condusă de Occident

Prezența lui Li la conferință subliniază și mai mult efortul Chinei și Rusiei de a-și alinia politicile externe în încercarea de a submina ordinea mondială liberal-democratică condusă de Occident, în ciuda costurilor economice.

Aceasta va fi urmată de o vizită la aliatul Rusiei, Belarus, al cărui teritoriu a fost parțial folosit pentru a organiza invazia de anul trecut. Cât timp se află acolo, Li va ține întâlniri cu statul și liderii militari din Belarus și va vizita instalațiile militare, a spus ministerul.

China pretinde că este neutră în conflict, dar a acuzat Statele Unite și aliații săi că au provocat Rusia și a menținut legături economice, diplomatice și comerciale solide cu Moscova.

China a sprijinit Rusia opunându-se condamnării invaziei Ucrainei în forurile internaționale, dar spune că nu va furniza arme niciunei părți în război, potrivit Aljazeera.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel