Ministrul Baconschi i-a cerut secretarului de stat francez David Douillet să nu mai stigmatizeze colectiv comunitatea românească

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a subliniat, joi, în cadrul unei întrevederi cu David Douillet, secretar de stat însărcinat cu francezii din străinătate în Ministerul Afacerilor Externe şi Europene francez, importanţa şi buna integrare socială a comunităţii române din Franţa, solicitând evitarea stigmatizării colective prin exacerbarea unor cazuri izolate.

Ministrul de Externe Teodor BaconschiPotrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, demnitarul francez, aflat într-o vizită la Bucureşti, a arătat că autorităţile de la Paris împărtăşesc această poziţie şi a transmis un mesaj clar de desolidarizare faţă de recentele derapaje mediatice.

Au fost, totodată, exprimate aprecieri faţă de nivelul cooperării bilaterale în domeniul combaterii actelor de delincvenţă comise de unii cetăţeni români pe teritoriul francez, convenindu-se necesitatea operaţionalizării unor noi segmente de cooperare, evidenţiază sursa citată.

În plan european, a rezultat convergenţa poziţiilor române şi franceze cu privire la necesitatea întăririi solidarităţii şi a mecanismelor comunitare pentru traversarea cu succes a perioadei de criză economică şi financiară, relatează comunicatul MAE.

De asemenea, în cadrul întrevederii, secretarul de stat francez a mulţumit autorităţilor române pentru sprijinul acordat în promovarea proiectului construcţiei liceului francez din Bucureşti 'Anna de Noailles', în curs de realizare, mai menţionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel