Ministrul Bogdan Matei i-a vizitat pe sportivii români care participă la Universiada de vară din Italia

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, aflat în vizită oficială în Italia, i-a vizitat pe sportivii români care participă la cea de-a 30-a ediţiei a Universiadei de vară care are loc la Napoli, informează un comunicat al MTS.

Aflat în vizită oficială în Italia, la invitaţia Guvernului Republicii Italiene, ministrul tineretului şi sportului, Bogdan Matei, s-a deplasat miercuri în Satul Sportivilor, la Napoli, unde astăzi începe a 30-a ediţie a Universiadei. Zona rezidenţială a sportivilor este amenajată chiar în portul din Napoli, pe două vase uriaşe de croazieră, care pot găzdui peste 8.000 de persoane. Însoţit de directorul general din MTS Daniel Jianu şi de Claudia Georgescu, directorul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar, ministrul Bogdan Matei a vizitat nava unde este cazată echipa României. Şeful MTS s-a întâlnit şi a stat de vorbă cu sportivi şi antrenori din echipa noastră, de la mai multe ramuri precum judo, nataţie sau gimnastică şi a avut o întâlnire emoţionantă şi cu fraţii noştri de peste Prut care participă la Universiadă, cei din echipa Moldovei, se arată în comunicat.

Conform sursei, ministrul Matei a avut la Napoli scurte întâlniri şi cu cei din conducerea FISU, dar şi cu Veaceslav Manolachi, Rectorul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport din Chişinău.

Aşa cum am făcut şi la recentele Jocuri Europene de la Minsk, am profitat de invitaţia la ceremonia de deschidere şi am ţinut să-i vizitez pe sportivii care ne reprezintă la Universiadă. Avem aici, la Napoli, o echipă numeroasă, formată din 112 persoane şi sunt fericit şi emoţionat că am fost primit cu căldură în mijlocul lor şi am avut ocazia să discut cu sportivi şi antrenori. Am vizitat nava unde sunt cazaţi, am văzut spaţiile de cazare şi de masă şi au condiţii foarte bune aici. Să le ţinem pumnii pentru dificilele întreceri în care intră începând de mâine!, a spus Bogdan Matei.

Miercuri seara, ministrul Matei va fi prezent la ceremonia oficială de deschidere a celei de a 30-a ediţii a Universiadei, pe stadionul San Paolo din Napoli. Evenimentul sportiv se va desfăşura în perioada 3-14 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel