Ministrul de Externe leton: Victoria Ucrainei asupra Rusiei este o prioritate pentru toate statele baltice

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În timpul vizitei sale în Lituania, ministrul de Externe al Letoniei, Baiba Braže, a subliniat că victoria Ucrainei în lupta împotriva Rusiei este o prioritate și un obiectiv comun pentru toate țările baltice.

Braže a subliniat că Ucraina are dreptul să folosească armamentul furnizat de Occident pentru a lovi ținte militare pe teritoriul rus, conform dreptului internațional, notează Pravda.

Ucraina poate lovi ținte nu doar pe teritoriul său, ci și pe teritoriul de unde este atacată de Rusia, conform ministrului leton.

"Ucraina este o prioritate pentru toate statele baltice - victoria Ucrainei este un obiectiv comun pentru toți noi. În același timp, în situația geopolitică actuală, în care se observă zilnic diferite activități de război hibrid rusesc, Letonia, regiunea baltică și nordică în ansamblu trebuie să își unească eforturile și să își consolideze securitatea într-un mod prevăzător și coordonat," a subliniat Braže.

Afirmarea lui Braže că Ucraina a primit armament occidental de la aliații cu permisiunea de a lovi teritoriul rus a stârnit isterie în rândul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Noul ministru de externe al Letoniei, Baiba Braže, a declarat că Ucraina a primit arme occidentale de la anumiți parteneri cu permisiunea de a lovi teritoriul rus.

Ucraina a primit arme occidentale cu permisiunea de a lovi Rusia

"Și există deja țări care au furnizat acele arme fără condiții către Ucraina," a spus Braže. În răspuns la o întrebare de clarificare, ea a răspuns că într-adevăr există astfel de țări.

A explicat că în aceste cazuri, ridicarea restricțiilor nu a fost anunțată public.

"Nu totul este spus cu voce tare, și este mai bine că nu este spus cu voce tare în anumite momente, ci că există efecte pe câmpul de luptă. Deci, într-adevăr, există diverse alegeri, fie să spui lucrurile cu voce tare, fie doar să faci lucrurile corecte," a spus ea.

Braže și-a exprimat convingerea că, dacă există facilități din care Rusia atacă Ucraina, Ucraina are dreptul să riposteze chiar dacă aceste facilități se află pe teritoriul rus. A subliniat că un astfel de folos al armelor este permis de dreptul internațional.

Braže a împărtășit, de asemenea, cum planurile coaliției de drone urmăresc să satisfacă nevoile forțelor ucrainene și și-a exprimat convingerea că timpul nu este în favoarea Rusiei în acest război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel