Ministrul de Externe de la Chișinău: Viitorul Republicii Moldova e alături de România, iar Rusia trebuie să recunoască realitatea

Gov.ro
Gov.ro

Mihai Popșoi, noul ministrul al Afacerilor Externe de la Chișinău, spune că viitorul Republicii Moldova e alături de România.

Mihai Popșoi, noul ministru al Afacerilor Externe de la Chișinău, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că viitorul Republicii Moldova este alături de România, acest lucru fiind firesc.

„Cetățenii (...) înțeleg că viitorul R. Moldova este în Uniunea Europeană. Viitorul R. Moldova este alături de România și acest lucru este firesc. Schimbarea demografică, cetățenii înțeleg unde este viitorul economic, unde este prosperitate, pace, liniște și unde este război, încălcarea drepturilor omului. Cetățenii discern aceste lucruri destul de clar. E adevărat că trebuie să depunem eforturi diplomatice pe extern și eforturi pe intern, să fim cât se poate de atractivi pentru cetățenii noștri din stânga Nistrului“ a spus Mihai Popșoi.

„Vom continua să creștem capacitățile noastre de apărare în măsura posibilităților bugetare, dar și să construim relații de parteneriat în domeniul de securitate cu toți prietenii și partenerii noștri, așa încât să creștem reziliența instituțiilor noastre. Și Federația Rusă, la un moment dat, va trebui să recunoască realitatea și să și îndeplinească acele obligațiuni pe care și le a asumat la nivel internațional și să respecte poziția pe care o exprimă public, cea de respect a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova“, a mai spus ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel