Simonetta Sommaruga, ministrul Energiei din Elveția, recomandă dușurile în doi.
Ministrul elvețian al Simonetta Sommaruga le-a explicat cetățenilor și companiilor cum pot folosi resursele cu moderație în timpul crizei energetice.
Printre măsurile promovate de aceasta se numără încălzirea moderată, stingerea luminilor, răcirea frigiderului la teperaturi nu foarte scăzute și dușurile în doi. Ministrul energiei a atras imediat atenția cu această din urmă propunere de economisire a energiei.
Într-un interviu acordat „Tages-Anzeiger”, aceasta a adăugat: „Știu că dușul în doi de la o anumită vârstă nu mai este confortabil pentru toată lumea”.
De cealaltă parte, mulți s-au amuzat de această idee, însă ministrul energiei subliniază că propunerea este serioasă.
Ea însăși a recunoscut că și-a schimbat comportamentul încă din prima săptămână în care se desfășoară campania.
„Am devenit mai consecventă, de exemplu când sting luminile. Aici, în Palatul Federal de Nord, stingem becurile când terminăm lucrul. Oamenii mei își pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton”, a spus ea.
Sommaruga respinge criticile conform cărora campania a venit prea târziu.
„Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță, iar în curând va începe sezonul de încălzire”, a spus ea.
„Rusia poartă un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției”, a mai spus Simonetta Sommaruga, conform Blick.
Prima economie a Europei, Germania, se pregătește de recesiune. Ar urma să se întâmple în iarna ce urmează, din cauza impactului semnificativ al crizei energetice asupra gospodăriilor şi companiilor. Avertismentul vine de la principalele institute de analize economice din Germania, dar și de la Banca Centrală a Germaniei, transmite AFP, conform Agerpres.
În prognozele sale de toamnă, publicate luni, Institutul IFO a anunţat că se aşteaptă ca Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei să înregistreze un avans de 1,6% pe ansamblul acestui an, urmat de o contracţie de 0,3% anul următor. IFO, unul din cele mai influente institute de analize din Germania, este primul care prevede o contracţie a PIB-ului primei economii europene în 2023. IFO mizează pe o recesiune tehnică în primul trimestru din 2023, cu o scădere de 0,4% a PIB, după un recul de 0,2% în ultimul trimestru al acestui an (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News