EXCLUSIV  Ministrul Energiei. Mărturisirile unui student despre Anton Anton

Ministrul Energiei, Anton Anton, le-a declarat jurnaliştilor, la finalul audierilor din Parlament, că el a fost o viaţă întreagă profesor de fluide şi a subliniat importanţa domeniului pe care îl va gestiona ca ministru, arătând că fără energie nu funcţionează nimic.

În acest context, DC News a discutat cu Ioan S., un fost student de-ai săi de la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor (F.I.I.), din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, pentru a vedea cum era Anton Anton ca profesor.

"Am fost studentul său în anul trei, în 2012. Preda "mașini hidraulice", este specialist în mecanica fluidelor. Domnul Anton Anton, ca profesor, este un om care impune mult respect, știa ce vorbește, este un om care dă foarte multe exemple în practică, nu era aspect teoretic pe care dumnealui să nu-l explice și în practică. Absolut tot ce ne explica erau probleme pe care el însuși le-a rezolvat în plan real. Este expert în mașini hidraulice. Peste tot, la cele mai importante hidrocentrale, era chemat datorită expertizei pe care o are", a zis Ioan S. pentru DC News.

"Și modul de examinare al studenților era unul deosebit față de cel al ceilalți profesori. Era un examen oral în cadrul căruia voia să vadă că ai înțeles ce a predat. Treceai examenul doar dacă știai materia. Este unul dintre profesorii prin care o universitate crește și se impune. Este un profesor dur", ne-a zis fostul student, din anul trei, al profesorului Anton Anton.

Cine este Anton Anton

În 1972, a absolvit secţia de maşini hidraulice din cadrul Facultăţii de Mecanică a Institutului Politehnic 'Traian Vuia' din Timişoara, potrivit http://sd.utcb.ro/. În perioada 1973-1974, a făcut studii postuniversitare de "Informatică şi matematică pentru cercetare" la Universitatea Bucureşti, apoi a fost bursier Fullbright la Johns Hopkins University din Baltimore, SUA (1977).

Deţine un titlu de doctor inginer obţinut la Institutul de Construcţii din Bucureşti (1986). A avut o carieră universitară de succes, pe care a început-o în septembrie 1972, la Institutul de Construcţii din Bucureşti, urcând toate treptele ierarhice, până la cea de profesor universitar (din nov. 1995).

A desfăşurat concomitent şi activitate de cercetare, fiind şeful Laboratorului de Hidraulică al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (1972-2003). Este conducător de doctorat, atestat în anul 2002. A fost prorector la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti (2008-2012) şi preşedintele Senatului UTCB (2012-2016).

Membru al asociaţiilor profesionale:

IUFA (International Urban Fellows Association) - 1977, ARA (Asociaţia Română a Apei) - în perioada 1996-2016, EASA (European Academy of Sciences and Arts) - membru titular din 2004 şi ASTR (Academia de Ştiinţe Tehnice din România) - membru corespondent din 2004 şi membru plin din 2006, conform www.cdep.ro.

A fost preşedinte al Comisiei de ştiinţe inginereşti, CNCSIS (1998-2005), preşedinte al IUFA (2002-2004), preşedinte CNSPIS (Consiliul naţional pentru statistică şi prognoză în învăţământul superior) (2013-2016).

[citeste si]

În perioada 2005-2006, a fost secretar de stat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, apoi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (2006-2008).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel