Ministrul Adrian Câciu a avut o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri.
"M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri pentru a transmite clar că, așa cum am promis, vom construi bugetul pe anul 2022 fără a introduce noi taxe. Știu că regulile esențiale în relația cu economia sunt predictibilitatea fiscal-bugetară și dialogul cu mediul socio-economic.
De aceea, orice analiză și modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu mediul privat!
Cred sincer că România are astăzi nevoie de solidaritate pentru a-i ajuta pe românii cu venituri mici să treacă cu bine peste creșterea prețurilor, în special celor la energie. De aceea, eu si colegii mei din PSD am ținut atât de mult la acel pachet social aplicabil de la 1 ianuarie, care prevede majorarea pensiei minime cu 200 de lei, a punctului de pensie cu 10% și a salariului minim la 2.550 de lei.
Vrem să luăm în continuare măsuri capabile să-i protejeze pe românii care au cea mai mare nevoie, dar vom face asta în paralel cu stimularea economiei.
Veți vedea că bugetul pe 2022 va fi unul care să susțină financiar toți producătorii din România. Fiindcă eu cred că acesta este traseul corect pentru a reda încrederea românilor în economie și în viitor!", transmite Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.
***
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, transmis joi AGERPRES, Adrian Câciu a avut o primă întâlnire reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
În cadrul discuţiei, oficialul a exprimat necesitatea înfiinţării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului Finanţelor, precum şi schemele de ajutor pentru IMM-uri şi programele destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei.
Totodată, în prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluţiile şi schemele de ajutor pentru IMM şi companiile mari. "Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi şi să implementeze programe destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei", notează sursa citată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu