Ministrul Finanțelor spune că România e competitivă economic datorită impozitării unice: Nu vom schimba modul de impozitare

Marcel Boloș susține în continuare cota unică de impozitare, chiar dacă PSD și FMI doresc această implementare în România. Mai mult, ministrul Finanțelor promite că „este o linie roșie” pentru PNL, astfel că „este responsabilitatea Ministerului Finanțelor să facă analize pe această temă”.

Cota unică versus cota progresivă de impozitare reprezintă un subiect de discuție printre politicieni încă din anii 1990, odată cu stabilizarea statului democratic.

În ultimii 20 de ani, România s-a putut bucura de cota unică de impozitare, iar principalul susținător al acestei implementări este Partidul Național Liberal. Fiind o măsură considerată de dreapta, și ministrul Culturii, Raluca Turcan, a precizat că susține această modalitate de taxare.

Într-o discuție cu profesorul de economie Mircea Coșea din urmă cu câteva săptămâni, întrebat fiind de DC News ce ar însemna implementarea impozitării progresive, specialistul a precizat că ar implica o durată bună de adaptare și modificare a aparatului financiar. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici.

Pe de altă parte, principalul promotor al impozitării progresive este PSD, fiind considerată și o măsură caracteristică stângii pe axa politică.

Principalul argument al PSD este dat de faptul că mai multe țări europene din Occident au implementat impozitarea progresivă, iar acest lucru este încurajat să se întâmple și în România de către FMI.

Cu ocazia unui interviu, și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, s-a aplecat asupra subiectului atât de intens discutat, susținând că impozitarea unică ar fi cea mai bună variantă pentru situația economică actuală din România.

„Cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și cred că în continuare ne-o dorim cu toții. PNL a și precizat că este o linie roșie pentru ceea ce înseamnă cota unică și, desigur, susțin în continuare cota unică.”,a  precizat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, la Digi 24.

Mai departe, ministrul a preluat înregistrarea și a completat declarațiile cu următoarele informații:

„Am vorbit săptămâna aceasta la Digi24 pe tema cota unică vs impozitare progresivă. Nu s-a schimbat nimic între timp, iar perspectiva mea este cât se poate de fermă: #Cotaunică este cea mai bună alegere pentru România. De ea am beneficiat cu toții în ultimii 20 de ani, de când a fost implementată de Partidul Naţional Liberal. Nu există niciun motiv pentru care țara noastră să adopte un sistem de impozitare progresiv. Sigur că este datoria Ministerului de Finanțe să facă diferite analize, unele chiar sugerate de organismele financiare internaționale. Nu avem, însă, în plan să schimbăm cota unică. Datorită ei suntem competitivi fiscal în cursa pentru atragerea de investitori.”, a declarat ministrul Finanțelor, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel