Ministrul german al Apărării, avertisment pentru UE și NATO, privind Rusia: Va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a vorbit despre viitoarele direcții ale UE și NATO.

Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, a ținut un discurs în cadrul Conferinței de securitate de la Munchen în care a lansat un avertisment cu privire la acțiunile Rusiei, în contextul invaziei de acum doi ani asupra Ucrainei, concret, că țările europene și alianța NATO să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia, relatează dpa, scrie Agerpres.

Astfel, eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul rece a eșuat, a declarat Boris Pistorius în fața participanților la Conferința de la Munchen.

”Toate aceste încercări au venit în contradicție cu strategia Kremlinului de a-și instala dominația în Europa Centrală și de Est”, a mai spus Pistorius.

Occidentul sprijină în continuare Ucraina

Aliații occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina ”indiferent cât timp (președintele rus Vladimir) Putin va continua acest război ilegal și fără sens împotriva unei națiuni suverane și iubitoare de libertate”, a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă și că ”va trebui să trăim cu linii de demarcație în Europa pentru decenii de acum încolo”, a afirmat ministrul german al apărării. ”Europa liberă și democratică pe de o parte, Rusia belicoasă și autoritară, pe de altă parte”, a adăugat el.

Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara amenințarea rusă.

”Descurajarea eficientă este asigurarea noastră de viață”, a spus el în continuare, argumentând că există trei dimensiuni ale stabilirii unui sistem de descurajare eficientă: Alianța trebuie să investească mai mulți bani în apărare, să-și refacă capacitatea industrială de a produce muniții și de a pregăti forțele militare pentru a fi desfășurate și să lupte atunci când este necesar.

Pistorius a subliniat că este nevoie de o cooperare mai strânsă cu țările din emisfera sudică și de un mai mare respect pentru aceste țări pentru a contracara influența globală a Rusiei, potrivit dpa.

Citește și: Zelenski îl invită pe Trump pe frontul din Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel