Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, afirmă că Rusia are ”pretenții din Războiul Rece”

Annalena Baerbock, despre securitatea Europei (Twitter)
Annalena Baerbock, despre securitatea Europei (Twitter)

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, susține că Rusia are ”pretenții care țin de Războiul Rece”, pretenții care pun în pericol securitatea Europei

Rusia pune în pericol securitatea Europei prin ”pretenţii care ţin de Războiul Rece”, a apreciat vineri ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, înaintea conferinţei anuale de securitate de la Munchen, transmite AFP, citat de Agerpres.

”Cu o desfăşurare de trupe fără precedent la frontiera cu Ucraina şi cu pretenţii care ţin de Războiul Rece, Rusia pune la îndoială principiile fundamentale ale ordinii de pace europene”, a declarat Baerbock într-un comunicat, în care cere Moscovei să dea dovadă de ”eforturi serioase de detensionare”.

Ţările din G7 sunt dispuse să poarte un ”dialog serios” cu Rusia privind criza ucraineană, a mai spus Baerbock, înaintea reuniunii cu omologii ei din ţările cele mai dezvoltate.

Altfel, miniştrii de externe din G7 se vor întâlni sâmbătă la Munchen. Baerbock a afirmat că aceștia vor transmite ”un mesaj de unitate”. ”Suntem gata de un dialog serios privind securitatea pentru toţi. Chiar şi paşi milimetrici către pace sunt mai buni decât paşii mari către război”, a adăugat ea, exprimându-şi regretul că Moscova nu a trimis reprezentanţi la conferinţa programată de astăzi până duminică.

Vasile Dîncu va participa la conferința de la Munchen

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va participa la conferința de securitate de la Munchen, eveniment în care, potrivit unui comunicat de presă al MApN, oficialii vor aborda şi teme referitoare la importanţa securităţii nucleare, reducerea riscurilor în acest domeniu şi transparenţa în planul dezarmării şi neproliferării, pentru stabilitate şi securitate la nivel global şi regional.

”Schimbările climatice, ameninţările de tip hibrid sunt alte subiecte relevante care vor fi abordate în cadrul panelurilor”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Dîncu va participa la un prânz de lucru găzduit de reprezentanţi ai think tank-ului american Atlantic Council, temele principale de discuţie fiind situaţia de securitate şi mobilitatea militară.

Harta unei posibile invazii a Rusiei în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a publicat o hartă care arată principalele direcții ale posibilei invazii a Rusiei în Ucraina. Fotografia a fost postată pe contul oficial de Twitter al ministerului. ”Posibila axă de invazie a președintelui Putin”, așa a fost intitulată harta.

În imagine este prezentată o diagramă care arată posibilele căi de atac ale Rusiei în Ucraina. Prima fază include invazia Kievului și a regiunii Dnepr, dinspre Crimeea, de-a lungul coastei Mării Azov. De asemenea, de pe teritoriul Belarusului, trupele ruse ar putea înainta direct către capitala Kiev.  A doua fază atacului prevede deplasarea de la Dnepr la Vinniţa, dar şi dinspre Crimeea către Odesa.

”Rusia păstrează o prezență militară semnificativă care poate conduce o invazie fără avertisment suplimentar. Mai jos este demonstrată posibila axă de invazie a președintelui Putin. El încă poate alege să prevină conflictele și să păstreze pacea”, se arată în postarea ministerului britanic al Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel