Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, consideră că România are nevoie de reforma Codului Fiscal și a Codului de Procedură Fiscală, întrucât trebuie redusă birocrația, dar și îmbunătățirea competitivității economiei, în perspectiva intrării în zona euro.
Noile proiecte ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală au fost introduse, în primă lectură, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri, 18 februarie.
"În ultimii trei ani am avut creștere economică neîntreruptă, ceea ce demonstrează că măsurile luate de Guvernul Ponta au dat rezultate. Acum, avem șansa de a defini noi repere pentru o economie care să fie capabilă nu doar să crească în mod constant, ci și să creeze locuri de muncă stabile și să îndrepte către cetățeni o parte cât mai importantă din această creștere economică. Ne dorim reducerea birocrației, îmbunătățirea competitivității economiei, în perspectiva intrării în zona euro", a declarat, în ședința de Guvern, ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției DC News.
Principalele schimbări propuse de noile Coduri vizează reducerea TVA, scăderea cotei unice, reducerea fiscalității pentru microîntreprinderile active, eliminarea impozitului pe dividende, scăderea accizei la mai multe produse, reducerea cotei contribuțiilor de asigurări sociale de stat pentru condiții normale de muncă, din 2017, creșterea sumei neimpozabile pentru veniturile din pensii la determinarea impozitului pe venit, neimpozitarea totală a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregătirea profesională și perfecționarea angajaților, eliminarea a 19 taxe și impozite, eliminarea impozitului pe construcții începând cu 1 ianuarie, mărirea marjelor în care autoritățile locale pot decide cu privire la impozitele și taxele locale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News