Ministrul Muncii: Tergiversarea adoptării Legii asistenţei sociale, o acţiune împotriva cetăţenilor României

sulfina-barbu
sulfina-barbu

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, consideră că tergiversarea adoptării Legii asistenţei sociale nu este o acţiune îndreptată împotriva Guvernului, ci împotriva cetăţenilor României, în contextul în care aprobarea documentului trebuie să aibă loc până la data de 30 septembrie, conform acordurilor pe care România le-a încheiat cu instituţiile financiare internaţionale.

"Mesajul meu este acela că trebuie să ne îndeplinim obiectivele şi trebuie să ne respectăm cuvântul dat în faţa instituţiilor internaţionale. Nu este o acţiune împotriva Guvernului, ci consider tergiversarea adoptării Legii asistenţei sociale ca pe o acţiune împotriva cetăţenilor României, pentru că ştim că, având acest acord cu FMI şi cu celelalte instituţii (Comisia Europeană şi Banca Mondială - n.r.), avem acces la bani mai ieftini, cu dobânzi mai mici şi este extrem de important ca acest lucru să fie menţinut pentru viitor pentru că fiecare dintre noi ne dorim ca banii să fie împrumutaţi cu dobânzi mai mici. Altfel, este posibil să apară probleme. Şi este un angajament. Eu sper în responsabilitatea tuturor parlamentarilor", a declarat, luni, Sulfina Barbu, după o întâlnire cu membrii Biroului Permanent din Senat, informează Agerpres.

În opinia ministrului Barbu, proiectul de lege - cadru a asistenţei sociale îndeplineşte acum toate condiţiile, după dezbaterile din comisia de specialitate.

"Există un raport cu amendamente admise, cu amendamente respinse şi cu amendamente retrase. Dezbaterile generale au fost şi în cursul săptămânii trecute, au fost şi dezbateri pe articole (în plen - n.r.), am avut o consultare cu toţi colegii din minister şi am spus că inclusiv amendamentele respinse pot să fie admise, tocmai pentru că a fost o dezbatere foarte serioasă. Important este să nu tergiversăm lucrurile şi cred că, după întâlnirea de astăzi (luni - n.r.) şi cu reprezentanţii Opoziţiei nu vor fi tergiversate şi sunt îndeplinite din punct de vedere tehnic toate condiţiile ca legea să meargă la Camera Deputaţilor unde fiecare partid parlamentar are reprezentanţi în comisia de specialitate, în comisia de muncă şi acolo va urma o altă rundă de dezbateri în care vedem ce îmbunătăţiri mai putem aduce", a adăugat ministrul Muncii.

Legea asistenţei sociale este în dezbatere, în procedură de urgenţă, la Senat, acest for fiind prima Cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel