Ministrul Odobescu participă la o reuniune a miniștrilor de Externe ai UE. Ucraina și Orientul Mijlociu, principalele subiecte

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

La Bruxelles va avea loc o reuniune a miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene.

Ministrul Luminiţa Odobescu va participa, joi, la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE, care va fi găzduită la Bruxelles, de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, transmite MAE, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, discuţiile miniştrilor se vor concentra pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei şi pe situaţia din Orientul Mijlociu. De asemenea, miniştrii europeni de Externe vor aborda situaţia post-electorală din Venezuela şi situaţia din Georgia.

Sprijinul UE pentru Ucraina

Discuţia privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei va avea loc cu participarea ministrului ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi se va concentra pe prezentarea evoluţiilor recente din teren şi pe sprijinul multidimensional al UE pentru Ucraina.

Situaţia din Orientul Mijlociu va fi abordată din perspectiva celor mai recente evoluţii, în contextul creşterii tensiunilor din zonă şi amplificării crizei umanitare din Gaza, precum şi a eforturilor susţinute ale SUA în direcţia unui acord al părţilor pentru încetarea focului şi eliberarea tuturor ostaticilor reţinuţi de Hamas.

Totodată, miniştrii europeni de Externe vor avea un schimb informal de opinii cu şeful diplomaţiei turce, Hakan Fidan, pe tema relaţiilor UE-Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel