Ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, candidat în locul lui Timmermans la Comisia Europeană

FOTO: captura video Twitter @Wopke Hoekstra
FOTO: captura video Twitter @Wopke Hoekstra

Ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra, este ”în cărți” pentru funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, după demisia lui Frans Timmermans.

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat vineri că sprijină candidatura ministrului său de externe, Wopke Hoekstra, la succesiunea lui Frans Timmermans ca vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru acţiune climatică, informează AFP, citată de Agerpres.

Frans Timmermans şi-a prezentat marţi demisia din CE, urmând să fie ocupe prima poziţie pe lista social-democraţilor şi ecologiştilor la alegerile anticipate care vor avea loc în Olanda în noiembrie.

”Cred ca avem un candidat bun cu Hoekstra”, a spus Rutte într-o conferinţă de presă.

Guvernul olandez actual asigură interimatul după ce a demisionat în iulie, în urma unor dispute legate de politica privind migraţia.

Nominalizare care poate agita apele CE

Nominalizarea lui Hoekstra, care aparține aceluiași grup politic european conservator ca și președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, pentru orice rol în domeniul climei ar fi controversată la Bruxelles.

Partidul Popular European a purtat un război politic împotriva agendei de mediu a lui Timmermans în ultimul an, orchestrând o rebeliune în Parlamentul European împotriva proiectului de lege al Comisiei privind restaurarea naturii, care a eșuat la limită în obiectivul său de a doborî legislația propusă.

Faptul că un conservator a fost pus la conducerea dosarelor de mediu i-ar putea înfuria pe susținătorii verzi și de stânga ai moștenirii lui Timmermans - chiar dacă Šefčovič, un socialist slovac, este acum responsabil de legislația privind Green Deal, scrie Politico.

Citește și: Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, și-a dat demisia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel