Ministrul Rafila a spus cine e, de fapt, de vină pentru că la Brașov nu se face Spitalul de Pneumologie cu bani din PNRR

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre construcția unui spital la Brașov cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sâmbătă, în timp ce se afla la Codlea în județul Brașov, ministrul Alexandru Rafila a fost întrebat de motivele pentru care în reședința de județ nu se construiește un spital de Pneumologie cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Care sunt motivele pentru care nu a fost semnată finanțarea pentru spitalul de Pneumologie prin PNRR?“, a fost întrebat ministrul Alexandru Rafila.

„Pentru că cei de la USR au făcut o reclamație la Parchetul European care împiedică semnarea contractului.

E o chestiune pe care eu nu o înțeleg și nu știu dacă e neapărat o strategie politică, să blocheze finanțarea unui spital pentru comunitatea brașoveană, pentru tot județul și ulterior să declare că acest spital nu se construiește din vina Ministerului Sănătății sau a celor care se află acum la guvernare“, a explicat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Rafila: Brașovul, condus de un primar care nu e responsabil

„Întâi reclamă și blochează, iar apoi se victimizează. E o strategie care eu cred că nu este serioasă. E un primar acolo de la USR, care e foarte vorbăreț și spune foarte multe lucruri care sunt mai puțin adevărate, ca să nu spun altfel.

Cred că trebuie să fim responsabili, așa cum sunt și aici, în Codlea. Am fost și la Săcele și primarii au responsabilitate pentru sistemul medical. Cred că și Brașovul merită să aibă un primar care să fie responsabil și să aibă vocația construcției, nu vocația blocării“, a concluzionat medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel