Ministrul rus al Apărării solicită dublarea producției de rachete

Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Kievului marți, dar toate dronele ar fi fost doborâte, potrivit oficialilor ucraineni.

Ministrul rus al Apărării a cerut unei companii de stat să-și dubleze producția de rachete pentru viitoarea contraofensivă ucraineană așteptată. Atât forțele Moscovei, cât și cele ale Kievului se confruntă cu lipsuri de muniție, scrie Al Jazeera.

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Şoigu, care vorbind marţi la o întâlnire cu reprezentanți militari de vârf, compania producătoare de rachete tactice, deţinută de stat, şi-a îndeplinit contractele în timp util, dar, a adăugat Șoigu, ”în acest moment, este necesar să se dubleze producția de arme de înaltă precizie în cel mai scurt timp posibil”.

Concluziile analiștilor militari

Analiștii militari au încercat să stabilească dacă Rusia într-adevăr nu mai dispune de muniție de înaltă precizie, deoarece atacurile sale cu rachete împotriva Ucrainei au devenit mai puțin frecvente și mai mici la scară.

Institutul pentru Studierea Războiului a declarat miercuri că declarațiile lui Șoigu cu privire la producția de rachete au fost, probabil, concepute pentru a devia de la afirmațiile că ministerul său nu a fost în măsură să mențină forțele ruse aprovizionate în mod adecvat cu muniție, precum și să pară proactive pe fondul îngrijorărilor cu privire la contraofensiva ucraineană iminentă.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat marți că ”problemele logistice rămân în centrul campaniei aflate în dificultate a Rusiei în Ucraina”. ”Rusia nu are suficiente muniții pentru a avea succes în ofensivă”, a spus ministerul. ”Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare, dar încă nu reușește să îndeplinească cerințele din timpul războiului”.

Citește și: Vladimir Putin, vizat într-un atac cu drone deasupra Kremlinului? Reacția Kievului: ”Rusia, fără îndoială, se teme”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel