Declarațiile Papei Francisc despre ”cruzimea” armatei ruse implicate în conflictul din Ucraina nu au fost ”creștine” și nu ajută la rezolvarea situației.
Publicitate
”Pontiful ne invită la negocieri, dar a făcut recent și o declarație de neînțeles, identificând două naționalități ale Federației Ruse într-o categorie de la care se poate aștepta cruzime în timpul luptelor”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit Agenzia Nova.
Practic Lavrov spune că, declarațiile Papei Francisc despre ”cruzimea” armatei ruse implicate în conflictul din Ucraina nu au fost ”creștine” și nu ajută la rezolvarea situației, referindu-se la interviul Papei lansat în urmă cu câteva zile în revista iezuită ”America”.
Ministrul a subliniat că Rusia, împreună cu buriații și cecenii, două popoare care au fost criticate de pontif, și-au exprimat speranța că acest lucru nu se va mai întâmpla. Potrivit lui Lavrov, aceste declarații nu ajută ”nici la rezolvarea conflictului, nici la autoritatea Sfântului Scaun”.
Citește și:
La începutul acestei luni, Suveranul Pontif a făcut apel la un armistiţiu pentru a evita riscul unei escaladări a războiului şi s-a rugat la Dumnezeu "să grăbească" sfârşitul conflictului.
Într-o scrisoare deschisă transmisă vineri pentru a marca nouă luni de la invazia rusă, Papa Francisc a salutat tăria ucrainenilor în faţa asaltului violent al Rusiei.
"Lumea a recunoscut un popor curajos şi puternic, un popor care suferă şi se roagă, plânge şi se luptă, rezistă şi speră. Un popor nobil şi martir", a scris el.
Papa Francisc a mai spus că se roagă pentru liderii Ucrainei. "A lor este datoria să conducă ţara în aceste vremuri tragice şi să ia decizii în perspectivă pentru pace şi să dezvolte economia în contextul distrugerii atât de mari a unei infrastructuri vitale", a transmis Suveranul Pontif.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută că Ucraina este pregătită pentru pace, dar numai în condiţii care ar presupune eliberarea întregului teritoriu ocupat.
Într-un interviu pentru o publicaţie, apărut de asemenea săptămâna trecută, Papa Francisc a spus că Vaticanul este dispus să facă orice este posibil pentru a media şi pentru a se pune capăt războiului... mai mult AICI.
Vezi și:
ntâlnirea dintre președintele Franței, Emmanuel Macron, și suveranul pontif a durat aproape o oră. Potrivit presei franceze, discuţiile s-au axat, în principal, pe situaţia din Ucraina.
Președintele francez Emmanuel Macron i-a cerut Papei Francis să-l sune pe omologul său american, Joe Biden, pe cel rus, Vladimir Putin, și pe patriarhul Moscovei Kirill.
”Avem nevoie ca Statele Unite să stea în jurul mesei pentru a facilita procesul de pace”, a spus președintele francez, amintind că Biden și Papa au o ”relație de încredere”, a declarat Macron la finalul conversației de ieri cu Paoa, pentru publicația franceză ”Le Point”, scrie Agenzia Nova.
Liderul de la Elysee i-a dăruit şefului bisericii catolice o carte rară, ediția din 1796 a volumului Spre Pacea Perpetuă, a filosofului Immanuel Kant. La rândul său, Papa i-a oferit preşedintelui francez o medalie care reprezintă Basilica Sfântul Petru... mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu