EXCLUSIV  Ministrul Tîlvăr, anunțul zilei despre pensiile militarilor / video

Foto: MApN
Foto: MApN

Ministrul Angel Tîlvăr a vorbit despre pensiile militarilor.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre pensiile militarilor.

„Înțeleg că salariile pentru cei care se încadrează în armată sunt total neatractive“, a spus Bogdan Chirieac.

„Sunt neatractive, dar încercăm să le facem mai atractive. Pentru mine, prioritatea a fost să încerc să nu piardă pensionarii militari“, a precizat ministrul.

„Pensiile de serviciu, care nu pot fi confundate cu pensiile acelea de 70.000 de lei pe lună“, a completat Bogdan Chirieac.

„Sunt formațiuni politice în România care spun că sunt pensii speciale. Eu nu spun că există vreo muncă în România care nu este importantă pentru țară. Fiecare om la locul lui este absolut util și respectabil, dar trebuie să recunoaștem că există meserii care au un risc mai mare, sunt meserii care presupun niște renunțări care nu sunt simetrice cu ale altor categorii. Acești oameni merită și respectul nostru, dar și o formă de recunoaștere a faptului că nu sunt meserii obișnuite“, a precizat ministrul.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Piloții ucraineni, instruiți pe F-16 în România. Ministrul Angel Tîlvăr, date despre centrul Lockheed Martin de la Fetești / video

„E o informație pe care o așteaptă foarte mulți pensionari militari. Spuneți că în programul acesta de aducere la niveluri rezonabile a pensiilor speciale, pensiile militare nu vor avea de suferit?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Eu am vorbit de dimineață cu președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților și am cerut din nou o confirmare pe acest lucru, pentru că există un proces pe acest lucru“, a precizat Angel Tîlvăr.

„Deci, pensiile nu vor fi afectate de programul de austeritate al Guvernului“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Eu așa sper! Și nici nu cred că în acest context de securitate, de conflict în proximitate această componentă a societății pensiile militarilor vor fi afectate“, a replicat ministrul Apărării.

„Dar o majorare a vârstei de pensionare?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Asta se va întâmpla atunci când se va rula discuția într-o formă agregată și vom avea implicațiile unui astfel de demers“, a mai spus ministrul.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Efectele războiului din Ucraina. Ministrul Angel Tîlvăr spune că e posibil să mai existe incidente în România / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel