Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că a decis demararea unui audit intern și oprirea concursurilor în aparatul central și în structurile din subordine. Totodată, a anunțat că revendicările care depășesc 1 milion de euro vor fi trimise DNA.
”Am decis să demarez un audit intern la toate nivelurile. Am decis să opresc toate concursurile, atât în aparatul central cât și la companiile din subordine și structurile din subordine. Am decis să ne implicăm împreună cu CNAIR, apropo de Compania Națională de Drumuri și cu CFR Infrastructură, cu toate determinarea pentru a ne achita de obligațiile care ne revin din programul de iarnă. Am decis să discutăm, de urgență, rectificarea bugetară pentru 2019 și bugetul pentru 2020. Și nu în cele din urmă, am decis să deblocăm situațiile critice de la companii. Să deblocăm marile proiecte de investiții, pe CNAIR, pe CFR, pe Metrorex, spre exemplu, și să accelerăm absorbția fondurilor europene. Cât privește Compania de Drumuri, am speranța că acel proces de selecție pe 109, pentru membrii Consiliului de Administrație, va fi anulat, pentru că sunt foarte multe elemente care mă determina să cred că au fost încălcate foarte multe reglementări legale”, a afirmat Lucian Bode, într-o intervenție la Digi24, conform Mediafax.
”Vorbim de revendicări câștigate împotriva statului român care depășesc 1 miliard de euro. Doar pe zona de cale ferată avem revendicări pe care statul român trebuie să le plătească de peste 200.000.000 de euro. Ultima revendicare pe care statul român are obligația definitivă să o plătească este de săptămâna trecută, este de 100.000.000 euro către o companie pentru revendicări câștigate la Curtea de Arbitraj. Este o decizie pe care am luat-o și vreau să o spun încă o dată aici, în fața românilor, prin intermediul dumneavoastră, toate revendicările care depășesc 1.000.000 euro le voi trimite către DNA. Este inadmisibil să avem obiective finalizate în proporție de 99% și nerecepționate din vina statului român, din vina unor funcționari de decizie care nu își asumă, nu își pun semnătura pe procesul verbal de recepție și statul român plătește către antreprenor ani de zile penalități, pentru că lucrarea este finalizată, dar nerecepționată”, a mai spus ministrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu