Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, trimite Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a vedea cum a fost evaluată cantitatea de materiale antiderapante. Decizia vine după ce premierul Sorin Grindeanu a declarat că la CNAIR sunt chestiuni ciudate.
"Am avut o analiză cu domnul Grindeanu în urma opririi Codului portocaliu şi în permanenţă am ţinut legătura şi cu doamna ministru de Interne şi cu dânsul privind utilajele, stocurile pentru această perioadă. Sunt anumite discrepanţe între stocuri. Aici vorbim de sare şi de nisip. Explicaţiile celor de la CNAIR sunt legate conducerea anterioară a ministerului. Tocmai din acest motiv voi trimite Corpul de control acolo să vedem exact cum au evaluat dânşii situaţia înainte de acest episod şi cum şi-au ajustat toate cantităţile de materiale", a spus, sâmbătă, ministrul Trasporturilor, la sediul instituţiei pe care o conduce.
El a mai afirmat că în acest moment există materiale pentru asigurarea traficului în condiţii optime.
[citeste si]
"Numai că în componenţa materialului antiderapant pe lângă sare şi alte substanţe care se folosesc, trebuia să avem şi cantitatea de nisip necesară pentru asigurarea participării în condiţii normale şi de siguranţă la trafic. Înţeleg că printr-un ordin de ministru s-a dispus să nu se achiziţioneze nisip la Ministerul Transporturilor ţinând cont că aveau dânşii o strategie că, dacă există cantităţi destul de mari de sare, nu va mai fi nevoie să achiziţionăm şi nisip. Dacă s-ar fi înrăutăţit şi mai tare starea vremii, noi am fi preferat să avem un tampon de material antiderapant ca să nu avem nicio problemă. Acesta este lucrul pe care eu l-am reproşat conducerii (CNAIR n.r.)", a mai arătat ministrul Transporturilor.
Totodată, Alexandru Cuc a precizat că pe A2 au fost solicitate, vineri, utilaje suplimentare de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri.
"Noi am solicitat, vineri, directorului CNAIR (Cătălin Homor - n.r.) să aducă utilaje suplimentare pentru A2 şi am adus de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Braşov şi Iaşi pentru a interveni şi a ajuta la decongestionarea situaţiilor care s-au petrecut pe A2. Avem peste 3.000 utilaje prin DRDP", a mai afirmat Cuc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu