Ministrul turc al apărării crede că Rusia nu are legătură cu tirul efectuat asupra Odesei

Ucraina
Ucraina

Rusia nu are legătură cu tirul efectuat asupra Odesei, afirmă ministrul turc al apărării.

Ministrul apărării naţionale al Turciei, Hulusi Akar, a declarat astăzi că Rusia nu este implicată în tirul asupra portului Odesa.

"În contactele pe care le-am avut astăzi cu Rusia s-a declarat că ea nu are niciun fel de legătură cu atacul. Ei (ruşii - n. trad.) cercetează cu scrupulozitate incidentul", a comunicat departamentul militar al Turciei pe Twitter, citând afirmaţiile ministrului, conform Rador.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, "condamnă categoric" loviturile cu rachetă asupra portului Odesa, transmite RBK, citându-l pe purtătorul de cuvânt al secretarului general, Farhan Hak. După cum a declarat Hak, acţiuni de acest gen pun în pericol acordurile încheiate ieri privind exportul de cereale din porturile ucrainene. Acest aliment este necesar pentru depăşirea crizei globale şi "atenuarea suferinţelor a milioane de oameni săraci din întreaga lume", a subliniat el. Ieri a fost semnat la Istanbul "acordul alimentelor", care are ca scop soluţionarea problemelor livrărilor de alimente şi îngrăşăminte pe pieţele mondiale.

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse nu a comunicat în buletinul informativ de astăzi despre loviturile cu rachetă asupar portului din Odesa. Anterior, secretarul general al ONU a condamnat loviturile asupra localităţii Vinniţa.

VEZI ȘI: Armata ucraineană a lovit sâmbătă un pod din regiunea ocupată Herson

Armata ucraineană a lovit sâmbătă un pod din regiunea ocupată Herson, vizând o rută de aprovizionare a forţelor ruseşti, în condiţiile în care se pregăteşte pentru o contraofensivă majoră, a declarat un oficial regional ucrainean. Atacul a vizat podul Darivski peste râul Ingulets, folosit pentru aprovizionarea trupelor ruseşti, la câteva zile după ce un pod important peste Nipru, din apropiere, a fost de asemenea lovit, a declarat un consilier al guvernatorului regiunii care se află pe teritoriul controlat de Ucraina.

"Fiecare pod este un punct slab pentru logistică şi forţele noastre armate distrug cu pricepere sistemul inamic. Aceasta nu este încă eliberarea Hersonului, ci un pas pregătitor serios în această direcţie", a scris oficialul, Serhi Hlan, pe Facebook. Şeful adjunct al autorităţii regionale instalate de Rusia a declarat că podul a fost lovit de şapte rachete de la sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) furnizate de Occident, dar că poate fi încă folosit, a relatat agenţia de presă TASS. Niciuna din afirmaţiile părţilor nu au putut fi verificată independent de Reuters. Armata ucraineană a folosit arme cu rază lungă de acţiune furnizate de Occident pentru a lovi liniile de aprovizionare şi depozitele de muniţie ale forţelor ruseşti, în efortul de a schimba cursul războiului şi de a pregăti o contraofensivă în regiunea Herson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel