Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, susține că Ucraina va continua să atace Crimeea ocupată de ruși şi Podul Kerci

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, spune că Ucraina va continua să atace Crimeea ocupată de ruși şi Podul Kerci care leagă peninsula ucraineană şi teritoriul rus.

În ultima săptămână, Rusia a bombardat oraşul Odesa, iar Ucraina continuă să atace în Crimeea. Marți, dronele ucrainene au lovit un depozit de muniții, la o săptămână după un atac cu drone navale la Podul Kerci, scrie CNN.

„Toate aceste ţinte sunt ţinte oficiale, deoarece le vor reduce capacitatea de a lupta împotriva noastră şi vor ajuta la salvarea vieților ucrainenilor”, a spus Reznikov într-un interviu pentru CNN.

Întrebat dacă scopul Ucrainei este să scoată în mod permament din uz Podul Kerci, Reznikov a răspuns:

„Este o tactică normală să distrugi liniile logistice ale inamicului, pentru a-i opri opţiunile de a primi mai multă muniţie, mai mult carburant, mai multă hrană, etc. Acesta este motivul pentru care folosim aceste tactici împotriva lor”.

Mai mult, Reznikov a acuzat Rusia de faptul că acţionează ca „un stat terorist”.

Zeci de puncte istorice din centrul Odesei au fost avariate în cea de a cincea noapte de bombardamente ruseşti. Infrastructuri portuare din regiune au fost atacate cu drone ruseşti, vizând depozite de cereale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel