Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, va discuta la Washington cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol care vor fi principalele subiecte de discuție.

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, va discuta marți la Washington cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, despre consolidarea cooperării militare între cele două țări, a anunțat luni Pentagonul.

„Secretarul Austin și ministrul Umerov vor discuta despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, probleme de securitate regională și modalități de consolidare a parteneriatului în domeniul apărării dintre Statele Unite și Ucraina”, a declarat secretarul adjunct de presă Sabrina Singh în cadrul unei conferințe de presă, potrivit unei transcrieri de pe site-ul Departamentului american al Apărării.

Discuțiile au loc după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a reînnoit în weekend apelul către aliații Kievului pentru mai multe arme, după ce un atac aerian rusesc în regiunea Zaporojie din Ucraina a ucis șapte persoane.

Statele Unite sunt cel mai mare furnizor de asistență militară pentru Ucraina în războiul pe care Rusia l-a lansat împotriva vecinului său mai mic printr-o invazie la scară largă în februarie 2022.

Administrația președintelui Joe Biden a oferit Ucrainei un ajutor militar de peste 50 de miliarde de dolari începând din 2022.

Interceptoare pentru Ucraina

Săptămâna trecută, Administrația a declarat că va furniza Ucrainei arme și muniții în valoare de 150 de milioane de dolari, inclusiv interceptoare de apărare aeriană HAWK și muniții de artilerie de 155 mm.

„Cu cât lumea ne va ajuta mai repede să ne ocupăm de avioanele de luptă rusești care lansează aceste bombe, cu atât mai repede vom putea lovi - în mod justificat - infrastructura militară rusă, aerodromurile militare, cu atât vom fi mai aproape de pace”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn din weekend.

Însă, după doi ani în care Kievul a cerut aliaților avioane de luptă F-16 care să îl ajute să lupte împotriva forțelor ruse, avioanele încă nu au sosit.

Singh a refuzat să spună la conferința de presă când va începe Ucraina să primească avioanele, dar a spus că instruirea piloților ucraineni cu privire la modul de operare a avioanelor este ”în curs de desfășurare”, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel