Donald Trump are parte de susţinere în cursa prezidenţială din SUA din partea ministrului de externe al Ungariei, Peter Szijarto.
Iată, încă o dovadă că cei care doresc pacea pot avea încredere în Donald Trump, deoarece, după eşecurile totale şi ineficienţa mai multor decenii, Acordurile Abraham au readus speranţa păcii în Orientul Mijlociu - a scris ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, într-o postare pe pagina sa de socializare.
Péter Szijjártó a reamintit că, pe 15 septembrie 2020, a fost singurul ministru de externe european prezent în grădina Casei Albe, când premierul israelian Benjamin Netanyahu "şi doi prieteni de-ai mei, Abdullah bin Zayed Al Nahyan din Emiratele Unite şi Abdullatif bin Rashid Al Zayani din Bahrain, au semnat acordurile de normalizare a relaţiilor între aceste ţări". Cea mai mare parte a lumii şi-a exprimat îndoielile şi rezervele, dar până astăzi s-a dovedit că Acordurile Abraham funcţionează - a afirmat Péter Szijjártó. Ministrul ungar de externe a adăugat că Israelul şi-a deschis luni ambasada din Bahrain, "ceea ce, să recunoaştem, părea improbabil acum câţiva ani".
"Este timpul să ne exprimăm respectul prietenilor noştri din Bahrain şi Israel, precum şi domnului preşedinte Trump. Sperăm că vom putea conta şi în viitor pe abilităţile de pacificator ale fostului preşedinte american", a scris ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, scrie Rador.
Fostul preşedinte american Donald Trump, inculpat pentru că ar fi încercat să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 din statul Georgia, a pledat nevinovat, conform unui document judiciar depus joi, informează AFP.
Acesta este al patrulea caz în care magnatul este urmărit penal. Trump candidează din nou pentru Casa Albă şi rămâne favorit pentru alegerile primare republicane.
Trump şi alte 18 persoane, inclusiv fostul său avocat Rudy Giuliani, au fost inculpaţi la jumătatea lunii august pentru încercări ilegale de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat-cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden.
Legea privind crima organizată, folosită de procuror în acest caz, prevede pedepse de la cinci la douăzeci de ani de închisoare.
În acest caz, Donald Trump a trebuit să meargă săptămâna trecută la o închisoare din Atlanta pentru a fi luat în evidenţă, o premieră pentru un fost preşedinte american. El a fost supus unei fotografii judiciare înainte de a pleca rapid, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci