Minunea Indiei: Cea mai mare clădire de birouri din lume, aproape de inaugurare - a depășit Pentagonul americanilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Orașul belgian Anvers poate fi cunoscut drept centrul mondial de comerț cu diamante, în timp ce majoritatea pietrelor prețioase brute sunt extrase în Rusia sau Africa.

 

Dar la aproximativ 150 de mile nord de Mumbai (India) se află o capitală de bijuterii mai puțin cunoscută: Surat, unde sunt tăiate aproximativ 90% din toate diamantele planetei.

Acum, capitala statului Gujarat are o clădire record pentru a găzdui industria, scrie CNN.

Surat Diamond Bourse, recent deschisă, este considerată o „destinație unică” pentru peste 65.000 de profesioniști în diamante, inclusiv tăietori, lustruitori și comercianți. Dispunând de o succesiune de nouă structuri dreptunghiulare care se revarsă dintr-o „coloană vertebrală” centrală, complexul extins de 15 etaje a fost construit pe mai mult de 14 hectare de teren.

Arhitecții centrului comercial spun că acesta are o suprafață de peste 659.000 de metri pătrați, ceea ce ar însemna că a depășit Pentagonul, devenind cea mai mare clădire de birouri din lume.

Proiectul urmează să își întâmpine primii ocupanți în noiembrie, după patru ani de lucrări de construcție, dintre care doi au fost îngreunați de întârzierile cauzate de Covid. Este de așteptat să fie deschis oficial la sfârșitul acestui an de către prim-ministrul indian, Narendra Modi, care s-a născut în Gujarat și a fost anterior ministru-șef al statului.

Fotografii noi, distribuite exclusiv de CNN, oferă o privire asupra podelelor de marmură și a atriumurilor pline de lumină, care conectează peste 4.700 de spații de birouri, care pot fi și mici ateliere pentru tăierea și lustruirea diamantelor. Clădirea care a costat de 32 de miliarde de rupii (388 de milioane de dolari) găzduiește, de asemenea, 131 de lifturi, precum și facilități de luat masa, retail, wellness și conferințe pentru lucrători.

Potrivit CEO-ului proiectului, Mahesh Gadhavi, Surat Diamond Bourse va economisii mii de călătorii – uneori zilnice – la Mumbai, cu trenul pentru a face afaceri.

„Este dificil... (unii) oameni trebuie să petreacă trei ore și jumătate până la patru ore, zilnic, pe drum”, a spus el în timpul unui apel video, descriind mutarea de a reloca afacerile în Surat ca fiind o „opțiune mai bună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel