Minunile pe care le poate face dieta din plante. Consumul de fructe, legume și nuci este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2

Imagine sugestivă (FOTO- Pexels)
Imagine sugestivă (FOTO- Pexels)

O nouă cercetare publicată în Diabetologia (revista Asociației Europene pentru Studiul Diabetului [EASD]) constată că consumul de alimente sănătoase pe bază de plante, inclusiv fructe, legume, nuci, cafea și leguminoase, este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 (T2D) la persoanele în general sănătoase.

Studiul a fost realizat de profesorul Frank Hu și colegii de la Departamentul de Nutriție Harvard și și-a propus să identifice profilurile metaboliților legate de diferite diete pe bază de plante și să investigheze posibilele asocieri între aceste profiluri și riscul de a dezvolta T2D, potrivit Science Daily.

Un metabolit este o substanță folosită sau produsă prin procesele chimice dintr-un organism viu și include numărul mare de compuși găsiți în diferite alimente, precum și varietatea complexă de molecule create pe măsură ce acești compuși sunt descompuși și transformați pentru a fi utilizați de către organism.

Dieta unui individ ar trebui să se reflecte în profilul metaboliților acestuia

Diferențele în componența chimică a alimentelor înseamnă că dieta unui individ ar trebui să se reflecte în profilul metaboliților acestuia.

Progresele tehnologice recente în domeniul profilării metabolomice de mare debit au inaugurat o nouă eră a cercetării nutriționale.

Metabolomica este definită ca analiza cuprinzătoare și identificarea tuturor metaboliților diferiți prezenți într-o probă biologică.

Peste 90% dintre cazurile de diabet sunt de tip 2, iar afecțiunea reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea din întreaga lume. Prevalența globală a bolii la adulți s-a triplat în mai puțin de două decenii, cazurile crescând de la aproximativ 150 de milioane în 2000 la peste 450 de milioane în 2019 și se estimează că va crește la aproximativ 700 de milioane în 2045.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel