Mioara Roman, destin tragic. Fosta soție a lui Petre Roman avea poprire pe pensie. Era diagnosticată cu Parkinson

Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, la un azil de vârstnici din Snagov. 

Oana Roman a anunțat în această dimineață, pe o rețea de socializare, că mama sa, Mioara Roman, s-a stins la vârsta de 83 de ani la azilul de vârstnici din Snagov unde se afla de ceva vreme. Potrivit unor surse, decesul Mioarei Roman ar fi survenit în urma unui stop cardio-respirator.

Deși a fost internată la azilul de vârstnici din Snagov și a fost diagnosticată cu boala Parkinson, Mioara Roman a avut poprire pe pensie. Aceasta a avut restanțe la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol, acolo unde a locuit când fostul său soț, Petre Roman, era premier al României.

Ea avea o datorie de 300.000 de euro la RA-APPS, ceea ce reprezintă restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol. 

RA-APPS le-a acționat în judecată pe Mioara Roman și pe cele două fiice, Oana și Catinca, cu scopul de a-și recupera datoria. În fiecare lună, Mioarei Roman i se lua jumătate din pensia pe care o primea, ca urmare a datoriilor pe care le avea.

CITEȘTE ȘI         -        Coincidență cu moartea Mioarei Roman. Ce s-a întâmplat în urmă cu 10 ani

Familia Mioarei Roman, dosare cu RA-APPS

În primul dosar formulat de către RA-APPS, instanța a admis, în „parte, acțiunea formulată de reclamanta Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, în contradictoriu cu pârâții Roman Mioara Iulia, Roman Elisei Ioana Sabina, Zilahy Catinca Maria și Georgescu Ion Vladimir. Constată deschisă succesiunea defunctei Georgescu Rodica Lenuța“.

Rodica Lenuța Georgescu a fost sora Mioarei Roman și mătușa Oanei și Catincăi, cea care le-a lăsat moștenire o vilă în localitatea prahoveană Sinaia.

Instanța a constatat „că masa succesorală rămasă de pe urma defunctei Georgescu Rodica Lenuța se compune din: imobil teren situat în orașul…, str…., nr…jud….,…cu 1350 mp și construcție Cl edificată pe acesta, în suprafață de 173 mp și sumele de bani, deținute de către defunctă, la data decesului, în contul deschis de către aceasta la….“.

Instanța a mai constatat „ calitatea de legatari universali a pârâtelor Roman Elisei Ioana Sabina (n.r. Oana Roman) și Zilahy Catinca Maria (n.r. Catinca Roman), în baza testamentului autentificat sub nr. 1814, din data de 30.06.2016, de către Societatea Profesională Notarială Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean și Asociații, cu o cotă de I, fiecare din masa succesorală“ și a respins „în rest, cererea ca neîntemeiată“.

În soluție se obligă ca „apelanta-reclamantă să plătească intimatei Roman Elisei Ioana Sabina suma de 1000 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451, alin. 2C. proc. civ“, iar „apelanta-reclamantă să plătească intimatei Zilahy Catinca Maria suma de 1000 lei cu titlul de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariul avocațial stabilit cu aplicarea art. 451 alin.2 C.proc.civ.”.

În cel de-al doilea dosar, familia Mioarei Roman a făcut apel la decizia instanței de a anula parțial testamentul prin care mătușa celor două fiice le-a lăsat acestora moștenire casa de la Sinaia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel