Miracol în Turcia. O fetiță a fost salvată după 178 de ore / video

O tânără a fost salvată de sub dărâmăturile provocate de seismele din Turcia, la mai bine de o săptămână după producerea acestora.

O tânără a fost salvată din dărâmăturile unui bloc din sudul Turciei, la mai bine de o săptămână după ce a avut loc cutremurul devastator. Pe nume Miray, ea a stat prinsă sub ruine timp de 178 de ore, șapte zile și jumătate.

Videoclipul îi arăta pe muncitori aplaudând și strigând „Dumnezeu este mare”.

Și alte persoane au fost salvate astăzi, inclusiv un băiat de 13 ani, dar salvările devin din ce in ce mai rare pe măsură ce numărul morților trece de 35.000.

Acest lucru se datorează parțial limitelor de timp în care corpul uman poate supraviețui fără apă.

Alți factori includ cât spațiu are persoana prinsă pentru a respira și cât de grave sunt rănile sale, a declarat un specialist în medicină de urgență pentru BBC.

Youtube video image

În plus, temperaturile reci din Turcia și Siria au fost o ca sabie cu două tăișuri.

Dacă este foarte frig, vasele de sânge se micșorează și poți rezista puțin mai mult dacă ai răni, a explicat profesorul Tony Redmond. Totuși, răcirea accentuată a aerului este dăunătoare.

Numărul morților în Turcia și Siria este de așteptat să crească extrem de mult, șeful umanitar al ONU avertizând că s-ar putea dubla.

CITEȘTE ȘI     -    Cutremur 13 februarie 2023. Gheorghe Mărmureanu, precizări privind riscurile

Tânăra salvată ar mai avea o soră sub dărâmături

Miray - tânăra salvată luni în orașul Adiyaman - a fost urcată pe o targă și transportată de salvatori. Presa locală a raportat că echipele de pe teren sperau să o găsească și pe sora ei mai mare.

În provincia Hatay, puternic afectată, Kaan, în vârstă de 13 ani, a fost salvat după ce a fost prins timp de 182 de ore – precum și o femeie pe nume Naide Umay, găsită în viață după 175 de ore.

În orașul Kahramanmaraș, salvatorii au intrat în contact cu o vârstnică, o mamă și un copil - toți blocați, dar în viață.

Mii de echipe din regiune - inclusiv mineri și experți care folosesc camere termice și câini - au cercetat rămășițele clădirilor prăbușite pentru a găsi supraviețuitorii.

Cu toate acestea, speranțele de a găsi oameni în viață sunt în scădere și există sentimentul că misiunea de salvare se va încheia în curând.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a recunoscut neajunsurile, dar în timpul unei vizite de săptămâna trecută a părut că dă vina pe soartă.

Oficialii spun că au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcția de clădiri care s-au prăbușit, 12 persoane fiind arestate, inclusiv antreprenori, conform BBC.

Reamintim că un cutremur puternic, de peste 5 grade pe scara Richter a avut loc azi, 13 februarie 2023, în județul Gorj. Seismul a fost resimțit în centrul, sudul și vestul țării, dar și în Bulgria, Serbia și Ungaria.

CITEȘTE ȘI     -    Mărmureanu, după al doilea cutremur extrem de puternic din Turcia: Nu am avut situația asta până acum! / Poate influența zona seismică Vrancea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel