Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei", a venit cu o propunere inedită pentru autorităţile Sectorului 1, care este invadat de şobolani după scandalul gunoaielor.
Acesta a făcut o paralelă cu ursul Arthur, numit aşa de activiştii de mediu pentru că ar fi fost cel mai mare exemplar din România, şi a spus că ar fi interesant dacă şi şobolanii din Sectorul 1 ar primi nume.
"Să botezi urşii e interesant, deşi nu are sens, dar acum putem boteza şobolanii. E mult mai interesant! De ce? Pentru că sunt mai mulţi. Adică necesită şi ţinere de minte. Plus că îl vezi azi, îl vezi şi mâine, mai schimbi o vorbă, te mai împrieteneşti, îi pui şi un nume", a declarat Mircea Badea.
„Momentul acesta este unul cât se poate de greu, pentru că așa ceva nu am avut în București... Modul în care lucrurile evoluează în București este, pur și simplu, halucinant! Capitala este în colaps! Imaginile ne arată o situație extrem de critică! Sunt colonii de șobolani în București. Sunt imagini foarte dure. Șobolanii sunt în parcuri, sunt în scările de blocuri, sunt peste tot. (...) Sunt gunoaie și buruieni cât înălțimea unui om! Imaginile sunt șocante!”, a spus Mihai Gâdea, luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.
„Bucureștiul, în multe dintre punctele sale, se află în colaps. (...) Este o imagine cu o colonie de șobolani. Când te uiți, pur și simplu, ți se taie respirația. Ți-e greu să te uiți. Astfel de imagini sunt postate, în ultima vreme, pe rețelele de socializare”, a mai spus Mihai Gâdea.
Şi Mugur Ciuvică a intervenit şi a spus că pe străzile din Sectorul 1 sunt mulţi şobolani morţi.
„Cu șobolanii... ați arătat poza... e groaznică. Ce văd eu din mașină e și mai groaznic. Mulți șobolani morți pe stradă, călcați de mașină. Prin centru, pe bulevarde”, a zis Mugur Ciuvică, prezent în platoul Antena 3.
Deratizarea Capitalei României a fost amânată în acest an, iarba a crescut în parcurile din București, iar căpușele au început să-și facă simțită prezența tot mai mult în spațiile verzi. Primarul general a precizat că așteaptă ca vremea să se îmbunătățească pentru a începe deratizarea și tunderea ierbii. Totuși, până atunci, numeroase persoane pot lua contact cu insectele și pot fi înțepate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu