Mircea Badea: De ce nimeni nu a intervenit în cazul crimei din Crângași

Facebook Mircea Badea
Facebook Mircea Badea

În cazul crimei din Crângași, unde un bărbat a fost ucis de doi tineri de 16 și 20 de ani, care l-au lovit cu bâtele în cap, s-a ridicat următoarea întrebare: de ce nimeni nu a intervenit?

Toată lumea s-a întrebat: de ce nimeni nu a intervenit din moment ce crima a avut loc la ora 20.30, când oamenii erau pe stradă, iar pe filmarea în care victima apare bătută se văd clar mașini, trafic intens etc.

De ce nimeni nu a intervenit

Mircea Badea a comentat acest subiect explicând „de ce nimeni nu a intervenit”. Pe scurt: Pentru că cine a intervenit - adică bărbatul care a murit, chemat de fetele sale care spuneau că sunt în pericol - s-a ales cu bâte în cap și cu o cruce în cimitir.

„Fiicele vitrege ale victimei erau în parc și au avut o altercație cu alte fete. Una dintre fete i-ar fi dat like la o postare prietenului celui cu care a avut altercația în parc. Fata s-a dus geloasă și a zis: „tu i-ai dat like iubitului meu?” Ceva de genul. După aceea au venit și prietenii lor. Fetele vitrege i-au dat telefon tatălui, adică victimei, care înțeleg că era la serviciu și s-a dus în parc pentru că ele i-au zis că au o altercație în parc. Acolo lucrurile au degenerat. Bărbatul, la un moment dat, a fugit, cei doi l-au urmărit, au smuls niște araci și l-au bătut până l-au omorât. 

În spațiul public se discută, în mod firesc, despre subiectul: „de ce nu a intervenit nimeni”. Eu vă spun așa: bărbatul care a murit, victima, a intervenit! El de-asta a murit: pentru că a intervenit. Era un conflict între niște adolescenți în parc și victima a intervenit. Și a murit! 

Reflexul „nimeni nu a intervenit!” este emoțional. Dar cine ce ar fi putut să facă? Când vezi pe doi cu bâtele cum îl toacă pe unul, te dai jos din mașină să le faci ce? Reflexul corect este să suni la 112, să vină Poliția care, teoretic, are arme, are efective, dar în acest caz, totul s-a întâmplat rapid. El fugea de ei, s-a împiedicat și atunci i-au dat cu aracii în cap. Nu a durat mult.

Dacă intervenea cineva, ieșea cineva din mașină și spunea: „bă, terminați!”, poate primea și el araci în cap. Bun... intervenim, dar știm să intervenim?! Știm să oprim două brute cu bâte? Avem mijloace să facem asta? Dacă ai un pistol, deținut legal, zici: „toată lumea pe burtă acum!” Doar zic, îmi imaginez situații. Dar în România ce să faci? Cum intervii fără să devii victimă la rândul tău? Cum acționezi fără să fii și tu pisat cu bâtele pe caldarâm?! Nu am răspunsuri la aceste întrebări”, a zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Mircea Badea este de părere că tatăl, când a fost sunat de fete, poate ar fi trebuit să sune la 112 în timp ce se ducea spre parc.

„Poate ar fi fost bine ca tatăl să sune la 112 în timp ce se ducea spre parc. Poate așa ar fi fost mai bine, nu știu”, a mai spus Mircea Badea.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Ce este, cu adevărat, tragic în crima din Crângași. Concluziile psihologului Radu Leca:

https://www.dcnews.ro/ce-este-cu-adevarat-tragic-in-crima-din-crangasi-concluziile-psihologului-radu-leca_959058.html

VEZI ȘI: Primele imagini cu momentul în care un bărbat a fost ucis în București. Atacatorii l-au lovit cu bestialitate cu doi araci / video:

https://www.dcnews.ro/primele-imagini-cu-momentul-in-care-un-barbat-a-fost-ucis-in-bucuresti-atacatorii-l-au-lovit-cu-bestialitate-cu-doi-araci-video_959068.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel