Mircea Badea: După Colectiv, autorităţile au spus că închid tot ce nu are aviz ISU. Şi-au dat seama că închid ţara! E o banalitate că Ferma Dacilor nu avea aviz ISU. Şcoli, grădiniţe, nu au aviz

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Mircea Badea spune că lipsa avizului ISU la complexul Ferma Dacilor, care a ars în a doua zi de Crăciun, nu este, în realitate problema care a dus la această tragedie. 

"De ce consider că această obsesie pentru autorizaţia de incendiu este nu numai stupidă, dar şi periculoasă? E bine ca un loc să aibă autorizaţie de incendiu, sigur că da. Dar eu vă spun cum stau lucrurile în realitate, pentru că sunt sătul de refrene simpliste, proaste, repetate ca mari deşteptăciuni jurnalistice, de dimineaţă până seara. 

A avut loc tragedia de la Colectiv. După aceea, în emoţia aceea uriaşă autorităţile au făcut hei-rup. Cum s-a făcut şi la azilele groazei, şi la staţiile GPL. Acum să vedeţi cu pensiunile ce isterie va fi. Au zis că închid tot ce nu are aviz ISU. După care şi-au dat seama că închideau ţara. Pentru că, şi atunci şi acum, cele mai multe, atenţie, dintre stabilimente, că vorbim de şcoli, grădiniţe, instituţii publice, supermarketuri, nu au autorizaţie ISU. Deci ar fi trebuit să închidă ţara. 

Şi atunci şi-au dat seama că hei-rup-ul e bun din gură, dar pe fapte şi pe concret ce facem? Şi au zis că ce pot face e să anunţe. Orice clădire care nu are aviz ISU să aibă o foaie pe care să scrie asta. De asta în unele supermarketuri, unde te duci să îţi iei ce ai nevoie, nu e divertisment ca la pensiuni, scrie asta. Multe şcoli, multe grădiniţe, nu au aviz ISU. Instituţii publice din România nu au aviz ISU. MULTE. Autorităţile însele nu au aviz ISU. 

Deci chestia asta pe care o scot ăştia de la TV, obsesiv-compulsiv, că stabilimentul nu avea aviz ISU ajunge cumva în percepţia publică ca fiind o raritate. E o banalitate. O raritate ar fi fost să aibă aviz ISU. Deci în foarte multe locuri, stimaţi cetăţeni, acesta e adevărul, în care vă duceţi sau copiii dvs se duc, nu au aviz ISU. 

Singura chestie pe care au putut să o facă după hei-rup-ul tâmp a fost să anunţe asta. Prin lege, îi obligă să scrie la intrare că nu au aviz ISU. Este aproape divinizat avizul ISU când deschizi televizorul. Este argumentul suprem al oricărui reporter, prompterist, care are senzaţia că spune lucruri foarte inteligente. Nu, nu spune o chestie extraordinar de inteligentă, ci o prostie. Nu o minciună, dar sublinierea acestei realităţi, că nu avea aviz ISU, induce percepţia falsă că cele mai multe locuri din România au. Nu, cele mai multe locuri din România NU AU!", a declarat Mircea Badea la emisiunea În Gura Presei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel