Mircea Badea, după motivarea în cazul Pantelimon. ”Un dosar care nu există. Dezgust”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Badea a reacționat după ce a apărut motivarea eliberării doctorițelor de la spitalul Sfântul Pantelimon. 

”Încep cu ceva ce mi se pare important. Nu știu dacă face, nu face audiență, mi se pare absolut important și chiar trebuie să spun asta. A apărut în spațiul public motivarea onoratei instanțe de eliberare din arestul preventiv a celor două doamne doctor de la Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon. Au fost eliberate fără niciun fel de altă măsură de control. Nu s-a judecat pe fond nimic, părerea mea este că acest dosar nu va ajunge să fie judecat, pentru că este un dosar care nu există. (...) Felul în care media din România l-a tratat a fost atât de abject, încât mi-a provocat reacții viscerale, de dezgust. În opinia mea, și-a depășit totuși orice fel de performanță anterioară a abjecției” spus Mircea Badea, în emisiunea de miercuri seară ”În Gura Presei” comentând motivarea eliberării doctorițelor de la Spitalul Pantelimon. 

Citește aici: Probe incomplete în arestarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon. Cum au motivat judecătorii eliberarea lor

Conform motivării instanței, cadrele medicale au fost arestate în baza... unor bârfe. ”Nu putem fi în niciun caz în situația vreunei infracțiuni comise cu intenție” arată judecătorii, acuzând ”simple bârfe”. 

”Singura întrebare la care trebuie să răspundă mai mulți specialiști în terapie intensivă de pe planeta Pământ, nu din România, orice specialist în Terapie Intensivă din lumea civilizată este: dacă în cazul unui pacient căruia îi dai doza maximă de noradrenalină și pacientul nu reacționează, având tensiune 4 cu 3, incompatibilă cu viața, în urma administrării dozei maxime de noradrenalină, prin scăderea dozei, se pune că-i pui viața în pericol?” a ridicat problema Mircea Badea. 

”Am întrebat aseară, nu se mai putea trăi în România de ”doamna cu coasa”. Subiectul a dispărut complet după eliberarea celor două, nici de subiect n-am mai auzit nimic. Ce a mai făcut onoratul procuror? Trompetele? Sunt foarte convins că-n media din România sunt multe trompete ale procurorilor, ale establishmentului. Sunt trompete ale sistemului, multe. Cred că-n acest caz, la cohorta uriașă de trompete s-au adăugat mulți alții exagerat de proști” consideră Mircea Badea. 

EXCLUSIV  Arestarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon, un abuz. Avocatul Bărbuceanu: Sunt 99% șanse pentru achitare

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre motivarea judecătorilor în cazul doctorițelor de la Spitalul Pantelimon.

Curtea de Apel București a explicat că nu s-a putut dovedi clar că injectomatul prezentat de procurori a fost folosit pentru pacientul care a decedat. Judecătorii au decis că nu există suficiente probe pentru a susține acuzațiile împotriva doctorițelor, deoarece procesul verbal al procurorilor s-a bazat pe compararea datelor unui injectomat dintr-un alt salon decât cel în care a decedat pacientul.

Instanța care a decis eliberarea doctorițelor a constatat declarații contradictorii ale martorilor și o stare conflictuală între angajații de la ATI, inclusiv o posibilă dușmănie între o martoră a acuzării și una dintre doctorițe. De asemenea, magistrații au observat că, potrivit declarației unui martor, există suspiciuni că scăderea ratei de noradrenalină a avut loc la un pacient din salonul 6, nu la pacientul din rezerva 8. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel