Urmărește emisiunea live



Mircea Badea, replică pentru Ion Iliescu

Sursă: Antena 3 CNN
Sursă: Antena 3 CNN

Mircea Badea a făcut o radiografie a titlurilor și expresiilor folosite de presă în cazul fostului președinte Ion Iliescu. Acesta din urmă a acordat un interviu, unde a folosit expresii ca: "Stânga și dreapta s-au alterat până la confundare. Chiar fenomenul alianțelor politice făcute aiurea e interesant de dezbătut: să coabitezi nu înseamnă să te denaturezi". Întrebarea pusă acestuia viza "Ce mai înseamnă stânga și dreapta azi?".

"Fostul președinte al României, Ion Iliescu, înțeleg că a dat un interviu fostului ministru al Culturii, domnul Ionuț Vulpescu. Și văd că lumea este foarte interesată în media de ce a spus domnul Ion Iliescu.

Pe mine personal recunosc că mă interesează mai puțin spre deloc - nu în sensul că din vreo animozitate ancestrală pe care aș avea-o cu domnul Ion Iliescu sau cine știe ce - (n.r., sau pentru că) aș fi bântuit de niște tumulturi ale trecutului, de niște meandre ale concretului, ca să-l citesc (n.r., pe acesta) dintr-o epocă anterioară.

(...) Repet, media-i interesată. Dacă media-i interesată, mă gândesc că poate publicul este interesat. De exemplu (...) (n.r., o expresie din media): Ion Iliescu critică dur traseismul politic", expune Mircea Badea.

În România (...) a existat doar PSD și anti-PSD

"(N.r., Altă expresie folosită de Iliescu și preluată în media): Stânga și dreapta s-au alterat până la confundare. Asta a spus, e citat de mai multe site-uri, apropo de treaba asta cu stânga și dreapta s-au alterat până la confundare.

Da, dar bun, stânga și dreapta totuși nu există. 

E o prostie, e o minciună, e nutreț pentru cretini, nu există. Bun, domnul Iliescu se comportă ca și cum au existat stânga și dreapta în trecutul recent, cât de cât recent, și între timp s-au alterat. Eu cred că nu au existat niciodată.

A existat doar PSD și anti-PSD. PSD-ul nefiind stânga niciodată, în opinia mea, anti-PSD-ul nefiind dreapta niciodată, în opinia mea, pentru că nu există în România stânga și dreapta. Nu au existat niciodată. Acum, din punctul meu de vedere, afirmația stânga și dreapta s-au alterat până la confundare nu este corectă sau exactă, în sensul ăsta, pentru că nu există și nu au existat niciodată stânga și dreapta.

PSD și anti-PSD s-au alterat până la confundare. Asta da. Dar nu e nimic doctrinar în România, n-a fost niciodată nimic doctrinar, niciodată după Revoluție.

Nu mai fac acum istoria (n.r., doctrinelor politice)... (N.r., Mai spune Iliescu, citat în media): Să coabitezi nu înseamnă să te denaturezi. Iată totuși.

(N.r., Alte titluri): Ion Iliescu, atac voalat de la Iohannis înainte de alegerile prezidențiale (...)" mai arată Mircea Badea la "În gura presei" pe Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel