Mircea Cărtărescu, victima unei farse înainte de anunțarea câștigătorului Premiului Nobel pentru Literatură

Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Mircea Cărtărescu a fost victima unei farse pe rețelele de socializare, când un cont fals a pretins că scriitorul a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2024. Cărtărescu a dezmințit rapid informația, menționând că nu deține alte conturi în afară de cele oficiale de pe Facebook și Instagram. În realitate, premiul a fost acordat scriitoarei sud-coreene Han Kang.

Citește și: Singura diferență dintre gluma lui Ciucă de la Măruță și gluma de la DCNews. Viralul zilei / video

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost subiectul unei farse, chiar înainte de anunțarea oficială a câștigătorului Premiului Nobel pentru Literatură din 2024. Un cont fals, creat pe platforma X (fosta Twitter), a postat un mesaj în care pretindea că Cărtărescu a primit prestigiosul premiu.

Farsa a stârnit o mare confuzie pe rețelele de socializare, până când scriitorul a clarificat situația pe contul său oficial de Facebook.

Mesajul fals, postat pe un cont creat în numele lui Mircea Cărtărescu, anunța: „Un apel telefonic din Stockholm. Am câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2024. Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!”. Acest mesaj a apărut la ora 12 și a fost distribuit rapid, creând impresia că scriitorul român a fost desemnat câștigătorul din acest an.

Mai citește și: Fază tare la TV! Cum au apărut îmbrăcate Dăncilă și Tatoiu. Imaginile zilei

La scurt timp, Cărtărescu a intervenit pe pagina sa de Facebook pentru a dezminți informația și pentru a avertiza publicul cu privire la contul fals. „În afară de conturile pe Facebook și pe Instagram, nu am nici un alt cont. Orice alt cont în care apare că aș avea postări e fals”, a scris acesta.

Deși farsa a captat atenția publicului, premiul Nobel pentru Literatură din 2024 a fost, de fapt, acordat scriitoarei sud-coreene Han Kang. Fundația Nobel a anunțat decizia pe contul său oficial de X, specificând că Han Kang a fost premiată „pentru proza sa poetică intensă, care se confruntă cu traume istorice și expune fragilitatea vieții umane”.

Aceasta nu este prima dată când numele lui Mircea Cărtărescu este menționat în contextul Premiului Nobel, el fiind frecvent considerat un candidat demn de această distincție. Primul autor de origine română care a câștigat premiul Nobel pentru Literatură a fost Herta Müller, în 2009. În 2023, premiul a fost acordat norvegianului Jon Fosse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel