EXCLUSIV  Mircea Coșea: Cum a ajuns România, cel mai mare exportator de floarea soarelui, să importe din Argentina. Răzvan Dumitrescu: Exemplu cutremurător

Mircea Coșea a făcut o dezvăluire care l-a îngrozit pe Răzvan Dumitrescu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Vezi și: Mircea Coșea a SCOS CIFRA! Cu câți ani este în urmă România

"Vă spun un lucru care m-a întristat, o poveste care m-a înfiorat. România importă floarea-soarelui din Argentina, cu 600 de euro pe tonă. De ce? Pentru că anul trecut, fiind secetă, nu s-a făcut. Care e povestea asta? Înainte de anul trecut, România era cel mai mare exportator de floarea-soarelui din Europa și pe locul doi la producția de floarea-soarelui.

Deci ce înseamnă asta? Înseamnă că e de ajuns să nu plouă o dată ca să cazi în partea cealaltă, adică să devii importator. Adică este o agricultură primitivă, meteo-dependentă, că nu te îngrijești ca să ai irigații, că nu poți să ții producția stabilă când te uiți numai la Dumnezeu, la cer.

Asta e dovada clară a înapoierii în care ne aflăm. Simplul fapt că o țară mare exportatoare de floarea-soarelui importă deodată floarea-soarelui arată că nu garantezi cu nimic stabilitatea producției", a declarat Mircea Coșea, în exclusivitate pentru DC NEWSîn emisiunea "Ce se întâmplă", cu Răzvan Dumitrescu.

Răzvan Dumitrescu a remarcat: ”Ăsta este un exemplu cutremurător!”. 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel