Profesorul Mircea Coșea subliniază că suntem într-o perioadă de criză care se va simți mai ales la anumite categorii, iar rolul Guvernului va fi să echilibreze situația accentuată și de pandemie.
”Este foarte clar că va fi criză, criza a început de fapt - după părerea mea de la mijlocul anului 2018, începutul anului 2019, a fost acoperită într-o formă artizanală, dar a existat. Acum avem coronavirus, e criză sigur” a afirmat profesorul Mircea Coșea, la Antena 3.
Economistul a continuat: ”Să nu ne așteptăm la o îmbunătățire extraordinar de vizibilă, imediată și cu influențe foarte mari la anumite categorii ale populației. Va fi greu.”
”Și acest greu trebuie să-l judecăm într-o formă echilibrată. Toată lumea este într-o situație dificilă și sunt anumite lucruri pe care trebuie să le reevaluăm. Spre exemplu, vorbim despre rating. Eu cred că se cam exagerează problema cu ratingul. Modul în care se aplică ratingul nu mai este updatat la felul în care merge economia. (...) O să vină, o să ne placă sau nu, important e cum ne simțim noi” consideră Mircea Coșea.
”Din punctul meu de vedere, pericolul important pentru România este deficitul comercial, pentru că nu se poate regla prin metode monetariste sau de creditare, este un deficit structural. Noi, ca țară, avem o structură economică la nivelul anilor 1940-1950-1970 maxim. Noi producem, dar nu cercetăm, nu dezvoltăm, nu prelucrăm în țară materiile prime. Este definiția colonialismului. (...) Din punct de vedere al contextului macroeconomic european, suntem o țară subdezvoltată.” a afirmat profesorul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News