EXCLUSIV  Mircea Diaconu, dur față de adepții schimbărilor climatice: Eu-s de la țară... Băi frate, tu controlezi clima?! / video

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Actorul Mircea Diaconu a vorbit despre problema schimbărilor climatice.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, actorul Mircea Diaconu a dialogat cu jurnalistul Val Vâlcu despre avansul tehnologic modern, care le permite oamenilor să aibă acces la informație fără a mai depune un efort de învățare în prealabil. În acest sens a fost dat exemplul Neuralink, firma lui Elon Musk care dezvoltă interfețe creier-computer implantabile.

„De când firma lui Elon Musk a reușit să facă o conexiune între nerv și cip, Neuralink, luăm stick-ul, îl băgăm și William Shakespeare este deja în creier. Durează 2-3 secunde să fie procesat. Îi urmărești și pe actori și îți dai seama dacă au greșit“, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„Și spusă chestia asta, mă îngrozește, dar o realitate?!“, a replicat Mircea Diaconu.

„E o realitate“, a replicat Val Vâlcu.

„Nu cred chestiile astea. Eu-s de la țară și pe mine nu mă întoarce nimeni ușor, nici măcar Elon Musk sau Bill Gates, care zice să mâncăm improvizații de plastic și hrană de plastic. Du-te, domnule, de aici!“, a zis actorul.

CITEȘTE ȘI              -            EXCLUSIV  Mircea Diaconu a spus cum ar trebui să fie președintele României: Vă spun eu unde îl găsești sigur / video

Foto: Agerpres

Mircea Diaconu: Nu există decât o soluție

Mircea Diaconu și-a exprimat părerea și despre mult clamatele schimbări climatice care se manifestă în unele locuri de pe Pământ prin fenomene meteorologice extreme, recorduri de temperatură și topirea calotelor polare. 

„Omenirea o să-și revină, o să învețe din nou să mulgă vaca. Omenirea trebuie să înțeleagă faptul că omul este parte din natură și nu e altceva decât o parte din natură, care funcționează cu toate celelalte la un loc, cu animalele, cu păsări, cu cerul, cu pământul, cu vulcanii etc.

El zice că e altfel și e Dumnezeu. Chiar l-am auzit de curând pe președintele ONU care a zis că „am scăpat clima de sub control“. Băi frate, tu controlezi clima? Nu o controlează nimeni, ci doar Pământul, doar Dumnezeu. Pământul e un organism viu care are părerile lui și și le spune pe mii, zeci de mii și sute de mii de ani, nu acum.

Vai de mine, „de când se fac măsurători meteorologice ...“ De când? De 100 de ani! Ce-s 100 de ani pentru Pământ?! Nimic!“, a zis Mircea Diaconu.

„Mai verifică și după calotele de gheață“, a completat Val Vâlcu.

„E altceva. Dar de acolo știm că Pământul a avut tot felul de păreri și multe sunt contradictorii. Nu e decât o soluție, să te adaptezi Pământului și naturii, cu tot ce știi tu astăzi, și să fii parte din natură“, a mai zis Mircea Diaconu.

Schimbările climatice reprezintă modificări pe termen lung ale tiparelor meteorologice globale, cum ar fi temperatura, precipitațiile și vânturile. Aceste schimbări pot fi cauzate de factori naturali, precum erupțiile vulcanice sau variațiile activității solare, dar în ultimele decenii, tot mai multe voci spun că activitățile umane, precum arderea combustibililor fosili ori defrișările, au devenit principalul motor al acestor transformări.

CITEȘTE ȘI                 -                EXCLUSIV  O sacoșă de la Carrefour apărută în filmul "Buletin de Bucureşti" din 1982 ridică întrebări despre călătoria în timp. Mircea Diaconu elucidează misterul

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel