Mircea Geaonă (NATO), la summitul ASPEN-GMF de la București: Nu am tratat niciodată regiunea Mării Negre ca pe o regiune singură

FOTO: Crisan Andreescu
FOTO: Crisan Andreescu

Mircea Geoană, fondatorul ASPEN România, a fost prezent la summitul ASPEN-GMF de la București.

Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, dar și fondatorul ASPEN România, a fost prezent la summitul ASPEN-GMF de la București.

”Se pare că titlul de fondator al ASPEN România este cel mai important titlu... Și da, este. Îmi amintesc cu ani în urmă, când lucram cu bunul meu prieten Conley, de la GMF- practic, ASPEN în România și GMF în regiunea Mării Negre sunt înființate cam în același timp. 

Sunt mândru și privilegiat că am jucat un rol în crearea acestora și de aceea cred că alături de colegii de la ASPEN Institute avem o obligație de a fi nu doar beneficiarii extinderii NATO, dar suntem și parte dintr-un proiect ambițios.

Cu șapte state de la Marea Baltică și Marea Neagră, cred că a venit vremea nu doar să fim membrii ai NATO, ci și să ne dovedim că suntem cerebrali cu privire la viitorul Europei, al nostru și al lumii întregi. (...)

Dați-mi voie să spun ceva legat de această regiune. Nu am tratat niciodată regiunea Mării Negre ca pe o regiune singură, izolată. Cred că acesta este un mod de al nostru de a spune că totul este interconectat. Nu există o regiune din lume, o activitate din lume, care să nu aibă o parte interconectată, nu există niciuna. De la cyber la spațiu, de la armată la politică, de la economie la schimbările climatice, toate sunt conectate”, a declarat Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, în cadrul summitului ASPEN-GMF de la București.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel