Mircea Geoană a făcut topul politicienilor români care îi plac

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mircea Geoană a fost invitatul lui Cătălin Măruță și a prezentat trei nume de politicieni români care îi sunt pe plac, dar și strategia sa de a aduce românii specialiști din afara granițelor în România.

Mircea Geoană, secretar-adjunct al NATO, a fost prezent în podcastul lui Cătălin Măruță, acolo unde a discutat cu prezentatorul despre aducerea românilor din afara granițelor în România. Politicianul propune câteva acțiuni, iar spre final oferă și trei nume de politicieni români pe care îi apreciază.

„Sunt foarte mulți oameni care-și fac treaba bine și acasă. Cred că facem și noi o greșeală aici. Până la urmă, trebuie să-i considerăm și pe cei de afară, cum sunt și eu că lucrez la NATO, tot de-ai casei. Să-i considerăm ca pe o „investiție” și chiar dacă nu îi putem chema pe toți, hai să îi țintim. Să îi chemăm pentru șase luni. Eu lucrez, de exemplu, la NATO, conduc departamentul inovativ, de asta vorbesc atât de mult despre tehnologie. Am un grup de consilieri care sunt din afara NATO și este o româncă super deșteaptă care lucrează de la Londra și este expertă pe folosirea etică a inteligenței artificiale.”, a precizat Mircea Geoană.

Nu toți românii din țară sunt corupți

În altă ordine de idei, Mircea Geoană mai spune că nu toți românii din administrația publică din țară sunt corupți, greșindu-se când sunt toți dintre aceștia considerați drept „pătați”.

„Maria (N.R. consiliera de la Londra) a și fost chemată în România pentru a lucra la un proiect pe inteligență artificială. Nu există român din afară care să nu te ajute pentru propunerea corectă. Nu garantez că se vor întoarce cu totul, dar ar ajuta. Sunt și foarte mulți oameni în țară care nu sunt lăsați să facă treabă, dar care pot face treabă. Eu știu politica românească bine, eu cunosc oamenii din politică și din administrația statului român. Sunt foarte mulți veniți pe pile și aiureli, niciun fel de meritocrație, dar sunt foarte mulți care ar vrea să-și facă datoria. Noi greșim că dăm cu smoală peste tot, acoperim tot.”, a mai spus invitatul lui Măruță.

Cătălin Măruță îl întreabă pe politician dacă îi poate oferi trei nume de politicieni români pe care îi apreciază. Deși sunt mult mai mulți, spune Geoană, trei dintre aceștia i-au venit în minte la prima vedere:

„Ministrul actual al Cercetării, Bogdan Gruia Cucu, ministrul Burduja Sebastian, și Sabin Sărmaș care este președintele Comisiei de tehnologiei din Parlament. Întâmplător toți sunt absolvenți de leadership ai Institutului ASPEN pe care l-am fondat când am venit din America. Sunt foarte multe alte nume, și bărbați și femei, din toate partidele. La nivel local sunt foarte mulți oameni buni. Din păcate, ei fiind prinși într-un mecanism care nu e foarte performant și transparent, ca în dictatura mediocrității, îi tasează și pe oamenii buni. 

Întrebarea e dacă îi putem pune în valoare pe oamenii buni din țară și de afară.”, a încheiat Mircea Geoană.

VEZI ȘI: Politicianul român care l-a impresionat pe ambasadorul Zuckerman: Inteligența, dar și viziunea.../ VIDEO - https://www.dcnews.ro/politicianul-roman-care-l-a-impresionat-pe-ambasadorul-zuckerman-inteligenta-dar-si-viziunea-video_939542.html#google_vignette

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel