Mircea Geoană cere „cadastrarea integrală a teritoriului țării”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Candidatul independent la Președinție, Mircea Geoană a declarat luni, la Cluj- Napoca, că o problemă ce trebuie rezolvată în perioada imediat următoare este „cadastrarea integrală a teritoriului țării”.

Mircea Geoană a participat la „Tech Talk Live: Viitorul începe azi – Întrebări și răspunsuri despre R&D și tehnologii de ultimă oră”, eveniment organizat de Mișcarea „România Renaște!” - filiala Cluj. 

„O problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cadastrarea integrală a teritoriului țării, care este legată de satul românesc și de dezvoltarea agriculturii și a proprietății în România,  În Transilvania încă mai sunt formele din vremea veche, în care e un pic mai multă disciplină, dar nici aici nu este rezolvată.

În restul României nu avem cadastrat teritoriul național în clipa de față. Nu știm parcela de pământ a cui este și foarte multe gospodării mici, de semisubzistență în clipa de față, nu pot să meargă la bancă să se împromute, nu pot să pună un titlu opozabil băncii ca să ia un împrumut, să își ia niște în echipament sau niște îngreșăminte sau să facă o mică investiție și să-și repare ceva la gospodării”, a spus Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel