Mircea Geoană, cu un pas în cursa prezidențială. A depus cerere la OSIM pentru înregistrarea siglei ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREŞEDINTE”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut un pas important spre candidatura pentru Președinția României în 2024, depunând cerere la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru înregistrarea mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”.

Conform informațiilor disponibile pe site-ul OSIM, Mircea Geoană a depus, pe 28 iunie, două solicitări de înregistrare a mărcii ”MIRCEA GEOANĂ 2024 PREȘEDINTE”, fiecare având reprezentări grafice diferite. Ambele solicitări au statutul ”în așteptare”.

Informația privind demersul făcut de Geoană la OSIM a fost difuzată pentru prima dată de Gabriel Bobon, pe Twitter. Pe lângă acestea, pe site-ul OSIM mai există o singură cerere care conține numele lui Geoană - ”BUCUREȘTI CÂȘTIGI CU GEOANĂ!” - depusă de PSD București în martie 2004, care ulterior a fost anulată.

FOTO: OSIM

Mircea Geoană se profilează de ceva timp drept candidat independent pentru Cotroceni, deși nu a făcut încă un anunț oficial, având în vedere că ocupă în prezent funcția de adjunct al NATO. Reprezentanții organizației neguvernamentale „România Renaște” i-au cerut, în urmă cu o săptămână, să candideze la alegerile prezidențiale. Liderul Mișcării România Renaște, Dumitru Borțun, a făcut un apel către toate forțele „democratice și sănătoase” din țară să îl susțină pe Geoană în competiția electorală pentru Cotroceni.

De asemenea, președintele Partidului România în Acțiune, Mihai Apostolache, a anunțat vineri că formațiunea pe care o conduce a decis, joi seara, să susțină candidatura independentă a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale. Apostolache a adăugat că reprezentanții partidului se vor implica activ în strângerea de semnături și în promovarea candidaturii lui Geoană.

”Sunt onorat că liderii mișcării România Renaște și partenerii lor văd în mine profilul unui președinte al tuturor românilor”, a declarat Geoană la acel moment.

Conform unui sondaj INSCOP, Mircea Geoană este favorit pentru Președinție, în timp ce un sondaj CURS îl plasează pe poziția a treia. Optimist și încrezător în șansele sale, Geoană a scris pe Facebook, după apariția sondajelor: ”După războaie seculare, rămâne cum am stabilit: anul 2024 este anul independenților în România!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel