Mircea Geoană: Economia României dă semne clare că se sufocă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mircea Geaonă, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, a vorbit despre economia României.

Mircea Geoană, fost Secretar General Adjunct al NATO și candidat independent la Președinție, susține că economia României se sufocă. Potrivit acestuia, în ultima perioadă creșterea economică a încetinit "vertiginos", iar investitorii fug din țara noastră.

"Economia României dă semne clare că se sufocă: creșterea economică încetinește vertiginos, deficitul balanței comerciale și cel de cont curent se adâncesc, iar investitorii fug. În 2009, România a fost luată complet pe nepregătite de criza economică, s-au tăiat salariile, s-au mărit taxele și nu aș vrea să repetăm acea experiență amară.Ce face Guvernul acum?

În loc să încerce să stimuleze economia, politicile publice sunt ostile antreprenorilor și capitalului românesc. În loc să creștem atractivitatea investițională printr-un mediu de afaceri transparent și predictibil, sufocăm antreprenorii cu modificări fiscale și taxe. România nu mai are timp de politici economice bâlbâite, scrise pe genunchi.

Mircea Geoană: Suntem deja într-o spirală periculoasă

Suntem deja într-o spirală periculoasă, din care nu avem cum să ieșim decât cu măsuri deștepte și atent coordonate. Ca viitor președinte al României, nu voi ezita să îmi folosesc prerogativele constituționale pentru a trezi din adormire Guvernul și a lua măsurile necesare pentru a proteja puterea de cumpărare, locurile de muncă, pentru a evita creșterile de taxe și a limita inflația:

- investiții masive în dezvoltarea regională;

- sprijinirea antreprenoriatului, creșterea producției românești și reducerea importurilor;

- investiții masive în sectoarele cu valoare adăugată mare, în cercetare și în economia cunoașterii;

- o rată de absorbție mult crescută a fondurilor europene", a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Captură foto: Facebook Mircea Geoană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel