EXCLUSIV  Mircea Geoană revine asupra declarațiilor despre avort. Prima lămurire după valul de controverse lansat pe Facebook

Foto: DCNews
Foto: DCNews

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a spus care este poziția sa cu privire la avort.

Mircea Geoană a fost întrebat, în cadrul emisiunii ”Ce Se Întâmplă”, de către Roxana Neagu, redactor-șef DC News, care este poziția sa despre avort.

„Înainte de orice sondaj și orice candidatură, numele dumneavoastră astăzi este în trending pe toate rețelele sociale după o declarație despre avort. Ați încercat să îi împăcați pe toți și, din păcate, se pare că unii nu au fost în concordanță cu ceea ce ați spus dumneavoastră. Spuneți-ne clar, care este poziția dumneavoastră despre avort?”, l-a întrebat Roxana Neagu pe Mircea Geoană.

Mircea Geoană: Poziția mea este clară, neechivocă 

„Am spus-o și o repet, acum, fiecare ia câte o bucată din declarație și o folosește inclusiv în scop electoral, asta e evident. Întotdeauna am susținut că natalitatea trebuie susținută, că educația este importantă pentru tinerele fete care rămân însărcinate la vârste foarte, foarte fragede, că avortul nu trebuie să fie prima soluție și e una dintre ultimele, și că femeia decide în cele din urmă ce face cu corpul ei și cu viața ei.

Deci, poziția mea este clară, este neechivocă și nu cred că poate fi interpretată într-o direcție sau cealaltă. Acest lucru îl susțin și îi rog pe toți cei și cele care comentează aceste lucruri să se uite la integralitatea declarației mele și nu la fragmente decupate care, evident, scoase din context par să indice altceva”, a precizat Mircea Geoană.

Urmărește emisiunea completă aici:

Youtube video image

Clarificările lui Mircea Geoană vin după ce anterior, unele declarații făcute de el despre avort au stârnit reacții acide în spațiul public.

„V-am dat exemplu comentariului făcut de Uniunea Europeană astăzi cu privire la declinul demografic dramatic al României. Efectiv suntem pe o pantă extrem de periculoasă și nu doar pentru economie, dar pentru existența națiunii române. De aceea orice putem să facem să stimulăm natalitatea, să educăm tinerele fete care adolescente fiind rămân însărcinate în numărul cel mai mare din Europa.

Este o chestiune extrem de severă. Este o chestiune pe care nu avem voie să o mai acceptăm și trebuie să educăm, trebuie să creăm condiții socio-materiale pentru tinerele mame să nu aleagă să facă avort, de multe ori din lipsă de condiții materiale, din ostracizarea socială pe care de multe ori o au, din lucruri pe care astăzi trebuie să găsim formule de a crește natalitatea, evident de a reîntoarce diaspora cât de mult se poate.

Există situații extreme în care avortul este singura soluție, dar trebuie să fie ultima soluție în situații extrem de severe. Evident, dreptul femeilor de a avea cuvântul cu privire la viața lor este normal. Este ultima și ultima soluție, nu este prima. La noi, din păcate, de prea multe ori este prima soluția și acest lucru trebuie combătut și prin educație, și prin sprijin social și material, inclusiv prin încercarea de a respecta mai mult femeile, și mamele, și colegele, și prietenele din viața noastră”, a declarat Geoană în cadrul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel